Υποχρεωτικές κηρύσσονται οι ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και Ηρακλείου, ύστερα από εισήγηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας και απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Οι ΣΣΕ κηρύσσονται υποχρεωτικές για το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών των αντίστοιχων κλάδων και προβλέπουν σημαντικές αυξήσεις μισθών, σε επίπεδο υψηλότερο από την εθνική κλαδική ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας, καθώς και σειρά επιδομάτων που καταβάλλονται ανάλογα με τους όρους καθεμιάς.

Η ΠΟΕΕΤ θεωρεί θετική την εξέλιξη και δηλώνει ότι θα κινηθεί με το πρωτοβάθμιο σωματείο ώστε να υπογραφεί και η τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Ν. Χανίων που ενώ έχει γίνει το αίτημα προς το ΑΣΕ δεν συζητήθηκε και εκκρεμεί η υπογραφή της.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που εργάζονται στο Ν. Ηρακλείου καθώς και όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ν. Ηρακλείου υποχρεούνται να εφαρμόσουν τους μισθολογικούς όρους με τα επιδόματα της σύμβασης καθώς και τους θεσμικούς όρους αυτής.

Η σύμβαση για το Ηράκλειο Κρήτης προβλέπει αύξηση 7% από 01/04/2023 επί του βασικού μισθού και αύξηση 5% από 01/04/2024 καθώς και αύξηση στο επίδομα προϋπηρεσίας.

Η ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου προβλέπει ότι οι βασικοί μισθοί των 4 κατηγοριών εργαζομένων, οι οποίοι αυξήθηκαν ήδη από 1η/9/2022 κατά 9 %, θα αυξηθούν εκ νέου από 1ης Ιουνίου 2024 κατά επιπλέον 3% και από 1ης Ιουνίου 2025 κατά επιπλέον 1%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας