Στα πλαίσια των ενεργειών για την ταχύτερη όσο και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε έπειτα από την καταστροφική θεομηνία στην Χαλκιδική, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται επιτόπου στην περιοχή. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε συναντήσεις στα Μουδανιά και την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αρμόδιος για τον Τουρισμό, Αλέξανδρος Θάνος, η περιφερειακή σύμβουλος Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, εκπρόσωποι των ξενοδόχων, των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, κάμπινγκ, καθώς επίσης και τουριστικοί πράκτορες. Σκοπός των συναντήσεων είναι η διαμόρφωση των μέτρων στήριξης που απαιτούνται προκειμένου να μην πληγεί η τουριστική κίνηση της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης: “Η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού θα σταθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά δίπλα στους ανθρώπους του τουρισμού, ενώ είμαστε σίγουροι πως η Χαλκιδική θα εξακολουθήσει και φέτος να παραμένει στην κορυφή των τουριστικών προορισμών”.

Χωρίς προβλήματα η διαμονή των τουριστών στη Χαλκιδική – Οι ξενοδοχειακές υποδομές «άντεξαν»

Στο μεταξύ, την άμεση και κατά το δυνατόν ταχύτατη αποκατάσταση των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Όπως τονίζεται, μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται προβλήματα στη διαμονή των τουριστών, καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια ξενοδοχείων, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους μονάδων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα εξόχως πρωτοφανή όσο και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος αφού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, υπογράμμισε πως “οι ξενοδοχειακές κτιριακές υποδομές της Χαλκιδικής άντεξαν, αποδεικνύοντας στην πράξη πως είναι σύγχρονες και ασφαλείς για τους τουρίστες”.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις εντατικές προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν οι μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στην ηλεκτροδότηση και στις υποδομές, κάνοντας λόγο για “αγώνα δρόμου που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό”.

Παράλληλα, ο κ. Τάσιος υπενθύμισε το πάγιο αίτημα της ΠΟΞ αναφορικά με την αναβάθμιση των υποδομών σε μια σειρά από τουριστικές περιοχές της χώρας μας -μεταξύ των οποίων και η Χαλκιδική- οι οποίες διακρίνονται από φθίνουσα πορεία. Μάλιστα, όπως ανέφερε σχετικά: “Αυτές χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της λειτουργικότητάς τους”.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας