Σοφία Ζαχαράκη

Μεγάλη αύξηση έχει παρατηρηθεί στις αφίξεις ξένων τουριστών το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε αρχικά για το μίνι lockdwon που επιβλήθηκε στο νησί της Μυκόνου. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντιπαράθεση με κάποιο νησί. Αντίθετα πρέπει οι καταστηματάρχες όλων των νησιών να πάνε χέρι -χέρι με τις τοπικές αρχές για να κερδηθεί η μάχη.

Για το θέμα της Μυκόνου πρόσθεσε ότι είχε αναδειχθεί το ζήτημα ότι δεν μπορούν να γίνουν party σε βίλες ή να γίνουν αποδεκτά τα φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων. «Πρέπει όλα να τα βλέπουμε με ψυχραιμία. Έχουμε ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί το καλοκαίρι. Η Ελλάδα διακρίθηκε ως ο πιο ασφαλής τόπος προορισμού διεθνώς.

Ανακοινώσαμε ότι θα ξεκινήσουμε στις 15 Μαΐου και το κάναμε. Ο Πρωθυπουργός είχε την πρωτοβουλία για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Η αξιοπιστία μας στο εξωτερικό χτίζεται και κερδίζουμε βήματα. Δεν μιλάμε για αυτοθαυμασμό, αλλά για επίρρωση της προσπάθειας των ανθρώπων αυτών, των Αρχών και των επιχειρηματιών στα νησιά για όσα έκαναν πέρσι».

Μεγάλη αύξηση αφίξεων σε πολλές περιοχές

Στη συνέχεια η κ. Ζαχαράκη αποκάλυψε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πέρυσι από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου είχαν έρθει στη χώρα μας 660.000 επισκέπτες και φέτος, στην ίδια περίοδο, είναι 2,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την υφυπουργό γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί και να αυξηθεί αυτός ο ρυθμός.

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι από τους 126.000 Γερμανούς της περσινής τουριστικής περιόδου, φέτος έχουμε ξεπεράσει τις 412.000 αφίξεις. Την ίδια ώρα αύξηση υπάρχει και στους Βρετανούς παρά τους περιορισμούς που υπήρχαν. Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε 11.000 ενώ πλέον έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας 84.000.

Η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι υπάρχουν βρετανικές αεροπορικές εταιρείες που έχουν τριψήφια αύξηση στις κρατήσεις τους για την Ελλάδα. Ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις μιλάνε για αύξηση 53% στις πτήσεις από τη Βρετανία σε σχέση με το 2020 και 6 % σε σχέση με το 2019.

Τέλος η υφυπουργός ανέφερε ότι από τις ΗΠΑ γίνονται 9 απευθείας πτήσεις, περισσότερες από ποτέ. Μέχρι σήμερα έχουν έρθει στη χώρα μας 100.000 Αμερικανοί τουρίστες. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό των θετικών τεστ, των κρουσμάτων κορονοϊού στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα», είτε αεροπορικώς είτε οδικώς, είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας