Κλειστή παραμένει η παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο για τους επισκέπτες μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ το σαββατοκύριακο οι ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς την προσάραξη των πλοίων στην παραλία. 

Αναμένεται επίσης άμεσα επίσκεψη κλιμακίου του ΟΑΣΠ που θα εξετάσει τόσο την συγκεκριμένη παραλία, όσο και άλλες στο νησί όπως τις Μυζήθρες και το Γαλάζιο Σπήλαιο.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, το κλιμάκιο ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Ζάκυνθο,  ο σεισμός που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, επέσπευσε την επίσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για παράταση του κλεισίματος του Ναυαγίου, από τα μέλη του ΣΟΠΠ, δεν ελήφθη τόσο λόγω της χθεσινής μικρής κατολίσθησης, όσο από το γεγονός ότι -όπως καταγγέλλεται- η δημοτική αρχή, δείχνει αμέλεια στην εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλει η μελέτη Λέκκα, για την ασφαλή λειτουργία του Ναυαγίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ναυαγίου, όσο και σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπ. Τουρισμού, γίνεται για πολλοστή φορά σύσταση, ουσιαστικά στον δήμαρχο κ. Αρετάκη, καθώς είναι δική του ευθύνη, να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα πρόσβασης στο Ναυάγιο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού
«Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Τουρισμού, προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου. Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών, έτσι ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).

Αναμένονται οι αποφάσεις των συναρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας για την επικαιροποίηση των μέτρων με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών».

Το ίδιο συνέβη και στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, στο οποίο συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μοθωναίου, ο Δήμαρχος Ν. Αρετάκης, ο Λιμενάρχης Ευ. Τζούρτζος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρ. Τσαπικούνης, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ζακύνθου Κων/νος Τσιώπος, η προϊσταμένη του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μ. Μουζάκη, η Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Χρ. Πάστρας, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ζακύνθου Δ. Γιαννούλης και το μέλος της Επιτροπής του Ναυαγίου (εκπρόσωπος του Δήμου) Ανδρ. Μαρινάκης, όπου επισημάνθηκε και πάλι στον κ. Δήμαρχο ότι πρέπει να εφαρμόσει και να ελέγχει αν τηρούνται τα μέτρα και οι κανόνες της μελέτης Λέκκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας