Ζημιές καταγράφει η Eurowings

Η Eurowings, η θυγατρική αεροπορική εταιρεία της Lufthansa καταγράφει μεγάλες ζημιές και φέτος με αποτέλεσμα η προώθηση της να κοστίσει ακριβά στη μαμά-εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, παραπάνω από το προσδοκώμενο θα κοστίσει φέτος στη γερμανική Lufthansa η επίτευξη του στόχου να προωθήσει τη θυγατρική της Eurowings στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (low cost carriers), πίσω από την ιρλανδική Rynair και τη βρετανική EasyJet. Άραγε η Ελλάδα επηρεάζεται από αυτό;

Ναι την επηρεάζει.

Φυσικά η όχι και τόσο κερδοφόρα πορεία της Eurowings οδηγεί, αναπόφευκτα, σε αναδιανομή μεριδίων αγοράς εξαιτίας του πρωταγωνιστικού ρόλου που αποκτά η εταιρεία στις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αναβάθμιση της παρουσίας της Eurowings στην ελληνική αγορά το φετινό καλοκαίρι μεταφράζεται σε 66 δρομολόγια (16 νέα φέτος) από τη Γερμανία προς 15 ελληνικούς προορισμούς. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη εταιρεία, μάλιστα, επιχείρησε να αποσπάσει μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής «πίτας» αεροπορικής κίνησης προς τη χώρα μας ρίχνοντας στην αγορά συνολικά 1,6 εκατ. θέσεις, 40% περισσότερες από πέρυσι.

Σε ότι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας, ιδιαίτερα, οι επιπλέον θέσεις που διέθεσε στην αγορά η Eurowings αντιστοιχούν ούτε λίγο ούτε πολύ στο 70% των επιπλέον θέσεων για φέτος (3,5 εκατ. θέσεις φέτος έναντι 2,8 εκατ. θέσεις το 2017).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας