Το Poseidonion Grand Hotel συμπληρώνει φέτος 110 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αποτελώντας σημείο αναφοράς στην ελληνική φιλοξενία από την ίδρυσή του το 1914, το ξενοδοχείο καλωσορίζει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο με τη διαχρονική κομψότητα και την προσωποποιημένη φροντίδα που το διακρίνουν, ενώ φέτος μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στην Gold List 2024 του Condé Nast Traveler με τα καλύτερα ξενοδοχεία και resorts στον κόσμο.
Επιστρέφοντας πίσω στο καλοκαίρι του 1914, η ιστορία του Poseidonion Grand Hotel ξετυλίγεται με τα εγκαίνιά του στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών. Ένα ξενοδοχείο-αρχιτεκτονικό αριστούργημα, σε σχέδιο του Παναγιώτη Ζίζηλα, επηρεασμένο από το αρχιτεκτονικό στιλ των ξενοδοχείων της Κυανής Ακτής όπως το Carlton και το Negresco στη Γαλλική Ριβιέρα, όραμα του ευπατρίδη ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου, ο οποίος με την αφοσίωσή του συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του νησιού.
Σύντομα, το ξενοδοχείο αποτέλεσε πόλο έλξης για το κοσμοπολίτικο κοινό της εποχής, το οποίο απαρτιζόταν από εύπορους Αθηναίους, διάσημους ξένους, μέχρι πρωθυπουργούς και βασιλιάδες. Έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως τον Ελευθέριο Βενιζέλο, πρωθυπουργό της Ελλάδος το διάστημα 1910-1920 και 1928-1932, ο οποίος μάλιστα είχε παραβρεθεί και στα εγκαίνια του ξενοδοχείου.
Το 2009 το Poseidonion Grand Hotel, έπειτα από ένα απαιτητικό έργο ανακαίνισης που διήρκησε 5 χρόνια, πέρασε στη νέα εποχή του διατηρώντας την διαχρονική γοητεία του και πάντα πιστό στη φιλοσοφία του για την παροχή αυθεντικής φιλοξενίας.
Καθώς γιορτάζουμε μία σημαντική επέτειο, νιώθουμε βαθιά συγκινημένοι και ιδιαίτερη τιμή που μας δόθηκε η ευκαιρία να πρωτοστατήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο της κληρονομιάς του Ποσειδωνίου, προσθέτοντας τη δική μας πινελιά στην πλούσια ιστορία του. Αυτή η εμπιστοσύνη αποτελεί για εμάς μεγάλη ευθύνη για τη συνέχιση της παράδοσης του ξενοδοχείου, ενός πυλώνα διαχρονικής φιλοξενίας. Ως ζωτικό συστατικό του ταξιδιού μας αυτού και ατελείωτη πηγή έμπνευσης, είναι φυσικά και το νησί των Σπετσών, ένα πολύτιμο στολίδι στον νησιωτικό πλούτο της χώρας μας, ένα πολύτιμο “καταφύγιο” με εκλεπτυσμένη αριστοκρατική αύρα“. αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Βορδώνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel.
Στο επίκεντρο της γαστρονομικής φιλοσοφίας του Poseidonion Grand Hotel βρίσκεται η αφοσίωση στη βιωσιμότητα μέσα από μια ολιστική προσέγγιση της μαγειρικής. Φέτος, το ξενοδοχείο καλωσορίζει στην ομάδα του τον Chef Ηλία Κιαζόλι, ο οποίος απογειώνει τη γαστρονομική εμπειρία με το ταλέντο και το πάθος του. Εκτός από τη βιολογική φάρμα του, το Bostani, το ξενοδοχείο προσφέρει ένα εύρος επιλογών για γευστικά ταξίδια. Από τη χαλαρή ατμόσφαιρα του Library Brasserie μέχρι το κομψό περιβάλλον του εστιατορίου On the Verandah, στην περίφημη βεράντα του Ποσειδωνίου, και τη ζωντανή ατμόσφαιρα του Palms the Bar, κάθε χώρος χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία που αντανακλά τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας.
Καθώς το Poseidonion Grand Hotel έχει εγκαινιάσει μια ακόμη σεζόν, παραμένει όχι απλώς σύμβολο της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και κινητήριος μοχλός πολυάριθμων πρωτοβουλιών στο νησί των Σπετσών. Με μια πλούσια ιστορία που μετρά πάνω από έναν αιώνα, το Ποσειδώνιο συνεχίζει να διαδραματίζει ζωτικής σημασίας ρόλο στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Φέτος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως την Αρμάτα, το A Weekend in Tweed και πολλές ακόμα. Από πολιτιστικές και αθλητικές πρωτοβουλίες μέχρι επιλογές για ψυχαγωγία, το Ποσειδώνιο παραμένει στην πρώτη γραμμή, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των επισκεπτών του και συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη των Σπετσών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας