Η βρετανική Telegraph ταξιδεύει στον ευρωπαϊκό βορρά και νότο και ανακαλύπτει 17 κρυφούς νησιωτικούς παραδείσους. Από τα 17 πανέμορφα μυστικά νησιά της Ευρώπης τα έξι είναι ελληνικά.

 1. Λα Μανταλένα, Σαρδηνία
 2. Παντελλερία, Ιταλία
 3. Καστελόριζο, Ελλάδα: «Το μικρότερο και πιο όμορφο κατοικημένο νησί των Δωδεκανήσων», γράφει η Telegraph. «Η Μπλε Σπηλιά κοιτάει στα μάτια το Κάπρι της Ιταλίας. Πολύχρωμα, νεοκλασικά σπίτια αγκαλιάζουν το λιμάνι της Χώρας. Είναι το νησί στο οποίο γυρίστηκε η βραβευμένη ταινία Mediterraneo».
 4. Σαλίνα, Ιταλία
 5. Νήσος Μπεντόρ, Γαλλία
 6. Μεγανήσι, Ελλάδα: «Το πιο μικρό και γραφικό από τα νησιά του Ιονίου, ανατολικά της Λευκάδας. Υπάρχουν πολλές παραλίες, αλλά οι τουρίστες προτιμούν το Μεγανήσι για τα μονοπάτια του και τις ταβέρνες του».
 7. Νησιά Θίες, Ισπανία
 8. Βις, Κροατία
 9. Ίος, Ελλάδα: «Η λυρική ομορφιά της Ίου είναι αναζωογονητική», γράφει η ταξιδιωτική συντάκτρια της Telegraph, Μπέθανι Χιουζ. Είναι το νησί όπου ο επικός ποιητής Όμηρος είδε το τελευταίο του ηλιοβασίλεμα σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. «Επική διασκέδαση με την αρχαία και τη σύγχρονη έννοια αυτής».
 10. Καβαλό, Γαλλία
 11. Κέα, Ελλάδα: «Το νησί που λατρεύουν οι εκλεπτυσμένοι και σικάτοι Αθηναίοι για το Σαββατοκύριακο. Το νησί που πολλοί έχουν επιλέξει για το εξοχικό τους».
 12. Κουφονήσια, Ελλάδα: «Κρυμμένα ανάμεσα στη μεγάλη κυρία των Κυκλάδων, τη Νάξο και την Αμοργό. Δύο μικρές νησίδες που τις χωρίζει ένα κανάλι 200 μέτρων. Κατάλευκες αμμουδιές και κυανά, γαλάζια νερά σαν να βγήκαν από την παλέτα ενός ζωγράφου».
 13. Μάρστραντ, Σουηδία
 14. Πορκερόλ, Γαλλία
 15. Σιλτ, Γερμανία
 16. Μονεμβασιά, Ελλάδα: «Η μεσαιωνική καστρούπολη της Πελοποννήσου. Ένας βράχος που βρέχεται από θάλασσα με πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες του 12ου αιώνα. Μια καστρούπολη χωρίς αυτοκίνητα για βόλτες στα λιθόστρωτα στενάκια».
 17. Σόλτα, Κροατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας