Αναστολή του “πράσινου” τέλους διαμονής στα καταλύματα της χώρας για τους χειμερινούς μήνες αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.  

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εξαγγελία θεσμοθέτησης του τέλους είχε γίνει στη ΔΕΘ, με στόχο να ισχύσει από το 2024. Την ίδια στιγμή τονίζεται ότι όταν εφαρμοστεί το τέλος διαμονής, μετά την χειμερινή περίοδο, αυτό θα επιδράσει ανταποδοτικά και θα κατευθυνθεί σε έργα υποδομής που αφορούν την τουριστική βιωσιμότητα και αειφορία. 

Στο μεταξύ το υπουργείο Τουρισμού, αφουγκραζόμενο τα νέα δεδομένα στον χάρτη του χειμερινού τουρισμού, μετά τις καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα σε ιδιαίτερα σημαντικά περιοχές για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, άμεσα θα ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα για τον χειμερινό τουρισμό στις πληγείσες περιοχές.

Εστιάζοντας στο τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία, με τα έως σήμερα δεδομένα,  ο φόρος διαμονής μαζί με το «πράσινο» τέλος έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα ως εξής:

1,5 ευρώ για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βραχυχρόνια μίσθωση,
3 ευρώ για ξενοδοχεία 3 αστέρων,
7 ευρώ για ξενοδοχεία 4 αστέρων,
10 ευρώ για ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Η αναστολή του τέλους διαμονής στα καταλύματα της χώρας για τους χειμερινούς μήνες είναι βέβαιο ότι θα “ανακουφίσει” τα ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων στους ορεινούς όγκους της χώρας και όχι μόνο, όπου οι τιμές τους είναι χαμηλές. Για παράδειγμα ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ξάνθη τον χειμώνα δεν ξεπερνάει τα 60 ευρώ, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας