Με επιτυχία ολοκλήρωσε το 2017 η Turkish Airlines. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας μετέφερε 68,6 εκατομμύρια επιβάτες το 2017, καταγράφοντας αύξηση κατά 9,3% σε σχέση με το 2016. Ο δείκτης πληρότητας επιβατών (load factor) έφτασε το 79,1%, αυξημένος κατά 4,7 μονάδες έναντι του 2016. Η εταιρεία πέτυχε τον Δεκέμβριο δείκτη πληρότητας 79,5%, το υψηλότερο ποσοστό τελευταίου μήνα του έτους στην ιστορία της.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, κ. M. İlker Aycı, είχε δώσει για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2017 το μήνυμα για τα αναμενόμενα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2017, δηλώνοντας: «Πιστεύουμε ότι το 2017 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά από το 2016. Έχουμε κάνει τα σχέδιά μας και τον αντίστοιχο οικονομικό προγραμματισμό. Αναλύουμε τις συνθήκες στην πατρίδας μας, την ευρύτερη περιοχή, τον κλάδο καθώς και τις τάσεις και εξελίξεις  στον τομέα της αεροπορίας και του τουρισμού.

Πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία το 2017 και η Turkish Airlines θα κλείσει τη χρονιά αυξάνοντας για μια ακόμη χρονιά τη δύναμή της, την αξία του εμπορικού σήματός της και το μερίδιο αγοράς».

Αναλυτικά, η Turkish Airlines ανακοίνωσε:

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων της κίνησης του Δεκεμβρίου 2017:

  • Ο Συνολικός Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά 5,1 μονάδες, φθάνοντας το 79,7%, σημειώνοντας αύξηση 8,9%ως προς τη διαθέσιμη χωρητικότητα (θέσεις χιλιόμετρα), ενώ ο Διεθνής Συντελεστής Πληρότητας αυξήθηκε κατά 5 μονάδες φθάνοντας το 79,2%. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις κατέγραψαν τους υψηλότερους συντελεστές πληρότητας στην ιστορία τους.
  • Ο διψήφιος ρυθμός αύξησης της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) που ξεκίνησε τον Ιούλιο, συνεχίσθηκε με αύξηση της ζήτησης κατά 16,3%.
  • Ο συνολικός αριθμός των επιβατών που μεταφέρθηκαν αυξήθηκε κατά 21,4%, φθάνοντας τα 5,5 εκατομμύρια επιβάτες. Σε σύγκριση με το 2015, ο αριθμός των επιβατών και η ζήτηση αυξήθηκε κατά 17%.
  • Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 39%
  • Το Δεκέμβριο, το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε αυξήθηκε κατά 18,4% σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2016. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τη Μέση Ανατολή, που παρουσίασε αύξηση  28,7% και την Ευρώπη (24%).
  • Το Δεκέμβριο, ο συντελεστής πληρότητας (Load factor) αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές. Σημαντική αύξηση παρουσίασαν η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αμερική και η Αφρική, μεταξύ άλλων περιφερειών, κατά 7,1 μονάδες, 6,8 μονάδες και 5,6 μονάδες, αντίστοιχα.

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων της κίνησης του Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017:

  • Στο διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 7,9% και 9,3% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 68,6 εκατομμύρια.
  • Στο διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου, ο συνολικός συντελεστής πληρότητας (load factor) βελτιώθηκε κατά 4,7 μονάδες, φθάνοντας το 79,1%, ενώ ο διεθνής συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε κατά 5 μονάδες, φθάνοντας το 74,4%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας