Εντυπωσιακή αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα μέρη όπου γίνονται γυρίσματα προκαλεί η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.

Εν όψει της παγκόσμιας πρεμιέρας της έβδομης σεζόν, έρευνα της Hotels.com καταγράφει εκτόξευση των αναζητήσεων για προορισμούς που παρουσιάζονται μέσα από τη σειρά, την οποία παρακολουθούν συστηματικά, σύμφωνα με στοιχεία από το 2016, περισσότεροι από 23 εκατ. τηλεθεατές.

Βάσει των στοιχείων, που προέκυψαν από τη σύγκριση των μηνών Απρίλιος-Ιούνιος του 2014 και του 2017 αντίστοιχα, τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστικής ζήτησης (σύμφωνα με τις αναζητήσεις ξενοδοχείων) παρουσιάζουν οι προορισμοί που προβάλλονται περισσότερο μέσα από τη σειρά αλλά και όσοι αναμένεται να εμφανισθούν στη νέα, 7η σεζόν που θα ξεκινήσει σήμερα. Οι προορισμοί αυτοί είναι η Ισλανδία, η Ισπανία, η Κροατία και η Β. Ιρλανδία.

Η Ισλανδία, η οποία διαθέτει το πιο αντιπροσωπευτικό τοπίο της σειράς, το οποίο στην ταινία αναφέρεται ως Beyond the Wall, έχει τη μεγαλύτερη αύξηση αναζητήσεων, άνω του 285%, από το 2014, όταν ξεκίνησε η παγκόσμια μανία με τη σειρά.

Η ανοδική τάση συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά, με αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι.

Αύξηση παρατηρείται ακόμα σε πολλούς προορισμούς της Κροατίας, που αποτελεί άλλον έναν βασικό προορισμό των γυρισμάτων, όπως η αρχαία πόλη Σπλίτ στις δαλματικές ακτές (+120%). Η λιγότερο γνωστή πόλη Sibenik σημειώνειαύξηση 60%.

Οι αναζητήσεις για Σεβίλλη (στην ταινία Dorne) είναι αυξημένες κατά 145%

Το Μπέλφαστ, το οποίο περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις σεζόν της σειράς, παρουσιάζει αύξηση 120%.

Ενδεικτικά, η hotels.com παρουσιάζει τα κορυφαία ξενοδοχεία που ενδείκνυνται για τους λάτρεις της σειράς που επισκέπτονται έναν από τους τόπους γυρισμάτων.

Myvatn, Ισλανδία – Beyond the Wall | Fosshotel, 3 αστέρων

Σεβίλλη, Ισπανία – Water Gardens of Dorne | Hotel Boutique Elvira Plaza, 3,5 αστέρων

Split, Κροατία – Meereen | Belle Notte De Spalato, 4 αστέρων

Sibenik, Κροατία – Braavos | Heritage Hotel Life Palace, 4 αστέρων

Belfast, Β. Ιρλανδία – The Iron Islands | Malmaison Belfast, 4 αστέρων

Essaouira, Μαρόκο – Astapor | Dar L’Oussia, 5 αστέρων

Ait Benhaddou, Μαρόκο – Yunkai the Yellow City | Dar El Haja, 3 αστέρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας