Μέσα από ένα εξασέλιδο αφιέρωμα στο Madame Figaro, ένα από τα εβδομαδιαία περιοδικά με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Γαλλία, η καλλιτεχνικά ανήσυχη πλευρά της Αθήνας αναδύεται και κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού. Το αφιέρωμα, που δημοσιεύθηκε στο τέλος Μαΐου, παρουσιάζει τις νέες κοιτίδες πολιτισμού και τη νέα γενιά Ελλήνων εκπροσώπων της μοντέρνας τέχνης.

«Όταν καλοκαιριάζει, η ελληνική ψυχή, που χαρακτηρίζεται από τις έννοιες της παρέας και της φιλοξενίας ‘παίρνει τα πάνω της’», σημειώνει η δημοσιογράφος Laetitia Cenac και συνεχίζει τονίζοντας ότι «το νέο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο». Η δημοσιογράφος επισκέφθηκε την Αθήνα τον Απρίλιο στο πλαίσιο αποστολής που διοργάνωσε η Marketing Greece για την προβολή της πόλης ως σύγχρονου πολιτιστικού προορισμού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η Γαλλίδα δημοσιογράφος περιηγήθηκε στις δημιουργικές γειτονιές της Αθήνας και συναντήθηκε με γνωστούς Έλληνες, το όνομα των οποίων έχει γίνει συνώνυμο του σύγχρονου πολιτισμού και της μοντέρνας τέχνης. Από το  διευθυντή μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη διευθύντρια του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης έως τη σύμβουλο επιμέλειας της  documenta 14 και τη διευθύντρια του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, η Laetitia Cenac είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να καταγράψει τη δική τους οπτική για τη σύγχρονη Αθήνα.

Διαβάστε το αφιέρωμα του Madame Figaro εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας