Στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο από την Απελευθέρωση των Γιαννιτσών Πέλλας, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Βασίλη (Λάκη) Βασιλειάδη, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Γιαννιτσών, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση στον πεζόδρομο.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “Η Απελευθέρωση των Γιαννιτσών υπήρξε καθοριστική για την έκβαση του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Είναι η μάχη που άνοιξε το δρόμο για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Σήμερα με δέος και υπερηφάνεια τιμούμε την 110η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης και όσους με αυτοθυσία έδωσαν τη ζωή τους, για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι, για να ζούμε σε μια ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα.

Ο αγώνας των προγόνων μας αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα και για τις νεότερες γενιές, που σήμερα παρέλασαν στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, κρατώντας έτσι άσβεστη την ιστορική μνήμη, την ιστορική κληρονομιά μας. Στις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία, το παράδειγμα της αυτοθυσίας, της αυταπάρνησης, του ηρωισμού και της μάχης για τα ιδανικά και τα δίκαια των Ελλήνων αποτελεί για όλους μας μια απαράμιλλη παρακαταθήκη, που έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε, να τιμούμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και θα είμαστε άξιοι συνεχιστές των αγώνων και των θυσιών, άξιοι συνεχιστές του ένδοξου παρελθόντος μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας