Το Thessaloniki Convention Bureau, λαμβάνοντας υπόψη τη συμβολή της MICE βιομηχανίας στην οικονομία της περιοχής και την επιτακτική ανάγκη προσαρμογής του προορισμού στις νέες συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού που κυριαρχούν, εγκαινιάζει μια νέα σειρά διοργανώσεων με τίτλο TCB crossroads, με πρώτη εκδήλωση τη συνάντηση “Α MICE experts and professionals meetup”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στο ONOMA HOTEL.

Οι εξελίξεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες. Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα παραμένουν υψηλής προτεραιότητας για επιχειρήσεις και για προορισμούς και είναι απαραίτητη η διαρκής ενημέρωση πάνω στα νέα δεδομένα και τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και η υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων και πρακτικών, προκειμένου να σταθεροποιήσουν τη θέση τους και να διακριθούν ανάμεσα στους ανταγωνιστές τους.

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο ενότητες και έχει στόχο αφενός μεν να ανοίξει σε θεσμικό επίπεδο τη συζήτηση για την ανάπτυξη του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αφετέρου να προσφέρει στα στελέχη και στους επαγγελματίες της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας δεξιότητες και εφόδια για την ενίσχυση των εργαζομένων και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Το TCB crossroads l Α MICE experts and professionals meetup απευθύνεται σε εκπροσώπους και στελέχη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, οργανισμών και τουριστικών επιχειρήσεων, φοιτητές και σπουδαστές.

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις επιτυχημένων πρακτικών και ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, που φιλοδοξούμε να οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν δυο διακεκριμένοι ομιλητές, ο Νικόλας Καραχάλης, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την εισήγηση «Διαχείριση Αστικών Προορισμών και ο ρόλος των εμπλεκόμενων φορέων» και ο Gorazd Cad, CEO Toleranca Marketing που θα επικεντρωθεί σε καλές πρακτικές ανταγωνιστικών με τη Θεσσαλονίκη προορισμών, με την παρουσίασή του “Power to the Destinations”.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα ακολουθήσει, θα παρουσιάσουν τη δική τους οπτική και τις προοπτικές που βλέπουν στον προορισμό οι συμμετέχοντες Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας EOT, Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού, Δήμος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ασλάνης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Thessaloniki Convention Bureau, Ανδρέας Μανδρίνος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Ειρήνη Τόλη, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου HAPCO & DES, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Εύη Καλλίνη.

Στη δεύτερη ενότητα, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες γνώσεις και εργαλεία προβολής, παρουσίασης και πωλήσεων μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα short talks και hands-on workshops πάνω σε επίκαιρα ζητήματα.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγική παρουσίαση, workshop για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων θα πραγματοποιήσουν οι Πέτρος Ρούσης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαιδευτής, Coach πάνω στις «Τεχνικές Πωλήσεων», Έλενα Παπαδοπούλου, Ideas curator – Speaker coach για τη «Δημόσια ομιλία: τέχνη και νοοτροπία ζωής», Γιώργος Μαντζουρανίδης, Copywriter – Brand Narrator σχετικά με «Destination Storytelling» και Gorazd Cad, για τις τελευταίες τάσεις στη δημιουργία events με θέμα “Power to the Meetings”.

Στην πρώτη ενότητα θα υπάρχει διερμηνεία, ενώ το workshop του Gorazd Cad θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία. Για τη συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους ομιλητές και για την εγγραφή στο TCB crossroads I Α MICE experts and professionals meetup μπορείτε να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://thessalonikiconventionbureau.gr/crossroads/.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Thessaloniki Convention Bureau, το μοναδικό φορέα προβολής και προώθησης του συνεδριακού τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας