Τιμητική βράβευση απένειμαν στον Όμιλο Sani/Ikos οι Γιατροί του Κόσμου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ανθρωπιστική δράση της μη-κυβερνητικής οργάνωσης, καθώς και το συνολικό του έργο για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης των Γιατρών του Κόσμου προς τιμήν των χορηγών και υποστηρικτών της οργάνωσης.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος, ανταποκρινόμενος άμεσα στην ανάγκη για παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενίσχυσε με χρηματοδότηση την αποστολή ιατρικών ομάδων των Γιατρών του Κόσμου στην περιοχή κατά το πρώτο διάστημα της κρίσης. Τα κλιμάκια του φορέα επισκέφτηκαν 26 χωριά και κοινότητες, διανέμοντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής σε οικογένειες που τα είχαν ανάγκη.

Μέσω της δράσης αυτής, βοηθήθηκαν άμεσα πάνω από 500 άτομα, κυρίως  ηλικιωμένοι και παιδιά, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 1.400. Με την υποστήριξη του Ομίλου Sani/Ikos, οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν την κοινωνική τους δράση στην περιοχή, με τη δημιουργία τοπικού γραφείου στον δήμο Παλαμά που παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και προαγωγής υγείας στους κατοίκους.

«Θεωρούμε χρέος μας να στηρίξουμε τους πληγέντες από αυτές τις βιβλικές καταστροφές συνανθρώπους μας και είμαστε ευγνώμονες που μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίζουμε διαχρονικά το έργο των Γιατρών του Κόσμου, ενός φορέα με τόσο σημαντική κοινωνική δράση», ανέφερε κατά τη βράβευσή της, η Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Sani/Ikos (φωτογραφία).  

«Η κλιματική κρίση έχει τεράστιες επιπτώσεις για τον άνθρωπο και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά, τα οποία είναι πιο ευάλωτα, σωματικά και ψυχικά, στα ακραία καιρικά φαινόμενα, τη ρύπανση και μόλυνση, τη γεωπολιτική αστάθεια και την οικονομική αβεβαιότητα που προκαλούν τα πολυποίκιλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ο περιορισμός της κλιματικής αλλαγής στους 1.5 βαθμούς κελσίου και οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως περιγράφονται από τα Ηνωμένα Έθνη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αποτελούν μονόδρομο, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε υγεία, ασφάλεια και ειρήνη, μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας», επεσήμανε κατά την ομιλία της η κυρία Ανδρεάδη.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Όμιλο Sani/Ikos για τη συνεχή και σταθερή στήριξή του στο έργο μας. Η συνεισφορά του Ομίλου στους Γιατρούς του Κόσμου είναι πολύτιμη για τη φροντίδα και την υποστήριξη κοινωνικά ευάλωτων συνανθρώπων μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Χαρά Τζιουβάρα. 

Ο Όμιλος Sani/Ikos ήταν αρωγός και της δράσης των Γιατρών του Κόσμου για την ενίσχυση των προσφύγων από την Ουκρανία, όντας ανάμεσα στους κύριους υποστηρικτές των Ανοικτών Πολυϊατρείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που παρείχαν φροντίδα υγείας και ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες και παιδιά καθώς επίσης και στο Ανοικτό Κέντρο Διαμονής “A Step Forward” που φιλοξενεί ευάλωτες γυναίκες με τα παιδιά τους.

Ενισχυμένo κοινωνικό έργο λόγω των έκτακτων αναγκών 

Για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, βασικό πυλώνα των προγραμμάτων αειφορίας, Sani Green και Ikos Green, ο Όμιλος Sani/Ikos κάθε χρόνο σχεδιάζει μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, ανταποκρινόμενος στις αναδυόμενες ή ακόμη και σε έκτακτες κοινωνικές ανάγκες, όπως ήταν η περίπτωση της πλημμύρας στην Θεσσαλία.

Το 2022, λόγω των αυξημένων αναγκών, ο Όμιλος ενίσχυσε σημαντικά την κοινωνική του δράση, διπλασιάζοντας μάλιστα τη σχετική δαπάνη. Διέθεσε μισό εκατομμύριο ευρώ για να στηρίξει το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο περισσότερων από 40 φορέων που εστιάζουν σε παιδιά, γυναίκες και οικογένειες – από σχολεία και νοσοκομεία μέχρι σωματεία και ΜΚΟ, όπως το Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Παιδιών, το Μαζί για το Παιδί, το Ίδρυμα Make a Wish και οι Γιατροί του Κόσμου.

Σημαντικές πρωτοβουλίες ανέλαβε και για τη στήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία. Μεταξύ άλλων, χρηματοδότησε την αποστολή τροφίμων μέσω του Emergency Food Fund για την Ουκρανία της Τράπεζας Τροφίμων (συνολικά 7 αποστολές με πάνω από 54 τόνους τροφίμων), ενώ προσέφερε εργασία στα ξενοδοχεία του και δωρεάν στέγαση σε 300 Ουκρανούς πρόσφυγες και τις οικογένειές τους.

Η στρατηγική αειφορίας του Ομίλου Sani/Ikos εστιάζει σε τρεις πυλώνες: τη βιώσιμη λειτουργία των ξενοδοχείων του, μέσα από τις αρχές της κλιματικής ουδετερότητας, της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του οικοσυστήματος, τη θετική επίδραση στην κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες στην εργασία και έμπρακτη υποστήριξη στις τοπικές κοινότητες, την ενίσχυση της οικονομίας, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και στήριξη της τοπικής παραγωγής.     

Σχετικά με τον Όμιλο Sani/Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος, με συγκροτήματα πολυτελείας σε μοναδικούς παραθαλάσσιους προορισμούς της Μεσογείου. Μέσω των εμπορικών σημάτων του Sani Resort και Ikos Resorts, αναπτύσσει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει νέα επενδυτικά έργα δυναμικότητας σχεδόν 1,000 δωματίων, σουιτών και βιλών για την επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Αλγκάρβε), ενώ νέοι προορισμοί βρίσκονται στα σχέδια. Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων Sani Resort and Ikos Resorts στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία στους επισκέπτες του και δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα ξενοδοχεία του, αλλά και αξία για τους μετόχους του.

Πρωτοπόρος σε θέματα βιώσιμου τουρισμού, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο αειφορίας (ESG), ενώ είναι μέλος του  Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας