Η φυσική ομορφιά της Σαντορίνης, το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο και η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του νησιού δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για να μπορέσει να ζήσει κανείς μια μοναδική αθλητική και τουριστική εμπειρία. Η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού του Santorini Experience επιστρέφει για 7η χρονιά από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024 και μαζί της φέρνει για ακόμα μία φορά στο νησί επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο.
Όσοι αγαπούν το τρέξιμο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις trail running διαδρομές τρεξίματος πάνω στην Καλντέρα, στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά. Η διαδρομή των 5χλμ “powered by Miele” είναι για τους λιγότερο μυημένους στο τρέξιμο και για αυτούς που λατρεύουν το δυναμικό περπάτημα. Αυτή των 10χλμ “powered by SIXT“, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ απευθύνεται στους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και των 15χλμ “powered by HOKA” σε αυτούς που αγαπούν την δύναμη και την αντοχή. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία.
Ο κάθε συμμετέχοντας θα παραλάβει το πακέτο συμμέτοχης του το οποίο θα περιλαμβάνει: Τσάντα, Τεχνικό T-shirt, μετάλλιο (όσοι τερματίζουν), chip χρονομέτρησης, κολυμβητικό σκουφάκι (στον κολυμβητικό αγώνα), αριθμό συμμετοχής (στο τρέξιμο), αδιάβροχο αριθμό συμμετοχής (στην κολύμβηση), υπηρεσίες φύλαξης προσωπικών αντικειμένων, τροφοδοσία στην εκκίνηση/τερματισμό και κατά τη διαδρομή στο τρέξιμο, τροφοδοσία στον τερματισμό στην κολύμβηση, ιατρική κάλυψη παρουσία ομάδας διασωστών στο τρέξιμο και ναυαγοσωστών στην κολύμβηση και πλούσια δώρα από τους χορηγούς.
Στο πρόγραμμα φυσικά περιλαμβάνεται και η καθιερωμένη κολύμβηση open water. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν με εκκίνηση από το Ηφαίστειο και τερματισμό στο παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.).
Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν. Οι δωρεάν εγγραφές για τους δημότες Θήρας θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο κατάστημα Alafouzos Sport, που είναι Official Sports Store της διοργάνωσης.
Όσοι επισκεφτούν τη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς για το Santorini Experience, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με την Blue Star Ferries, Official Sponsor της διοργάνωσης, η οποία προσφέρει έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (σε όλες τις θέσεις εκτός καμπινών), από Πειραιά, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα προς Σαντορίνη με επιστροφή και 30% στα οχήματα σε όσους επισκεφτούν τη διοργάνωση και το νησί από 1η έως τις 8 Οκτωβρίου 2024. Το κάθε άτομο που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δικαιούται την ίδια έκπτωση και για 3 επιπλέον άτομα (εφόσον είναι συνοδοί του).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας