Στις 14 και 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Αργυροπούλι Λάρισας η 4η Γιορτή γεωργο-Κτηνοτροφίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου.

Η γιορτή κτηνοτροφίας, μέσα από πολιτιστικές παρεμβάσεις, έχει σκοπό να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου, συμβάλλοντας στην αναγνωρισιμότητά τους, όπως επίσης και να διασυνδέσει τα προϊόντα με τη σωστή διατροφή. Βασικός στόχος της δράσης, είναι η προώθηση και σύνδεση του τουρισμού με το φαγητό, το ποτό, την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ημερίδα με γεωργοκτηνοτροφικά θέματα, δρώμενα κτηνοτροφικής ζωής, έκθεση τοπικών προϊόντων, παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα της τοπικής κουζίνας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί μεταξύ άλλων σε καλλιεργητικές παρεμβάσεις και αποτίμηση μιας παραγωγικής χρονιάς, στη διατροφική παρέμβαση και το ποιοτικό τρόφιμο, στο ταξίδι στην ελληνική γαστρονομία, στη σύνδεση των προϊόντων με την κτηνοτροφική παραγωγή όπως είναι το κρέας, τα τυριά και το γιαούρτι και στις μοναδικές ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, στο πλαίσιο και του νέου προγράμματος του δήμου «γνωρίζω τον τόπο μου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας