Πρόγραμμα διαφήμισης και συνδιαφήμισης με τουρ οπερέιτορ και αεροπορικές εταιρείες για την προσέλκυση τουριστών τη χειμερινή περίοδο, ύψους 50 εκατ. ευρώ, προβλέπει το πακέτο μέτρων στήριξης 5,5 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και εξειδίκευσαν πριν από λίγο οι οικονομικοί υπουργοί.

Παράλληλα εκτείνεται το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 200.000 νέους δικαιούχους, ώστε να υπάρχει και εσωτερικός τουρισμός τη χειμερινή περίοδο.

Μιλώντας στη ΔΕΘ, ο κ.Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα για την επέκταση της περιόδου:

“Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους. Να μην αισθάνονται συμπολίτες μας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε φέτος διακοπές.

Προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα θα εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια. Θα διατεθούν ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί από κοινού με τον ΕΟΤ, με αεροπορικές εταιρείες, με tour operators, για το διάστημα έως και τον Μάρτιο του 2023″.

Ο κ.Μητσοτάκης ανήγγειλε επίσης ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2023 στις συγκοινωνίες, στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά, στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό, στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού.

Ανέφερε ακόμη ότι η Χρυσή Βίζα θα δίνεται για αγορές ακινήτων στη χώρα μας αξίας άνω των 500.000 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας