Ως μέλη των Design Hotels της Marriott International, το Dexamenes Seaside Hotel στην Κουρούτα Ηλείας και το Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο δημιούργησαν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες τους: Μία θάλασσα χωρίζει, αλλά και τελικά ενώνει τα δύο πολυτελή θέρετρα που λάνσαραν το concept «A Sea Between Us» και οργάνωσαν ένα Chef Exchange Event.
Το «A Sea Between Us» είναι ένα συνεργατικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από τα δύο ξενοδοχεία. Μια διεπιστημονική μελέτη που εξερευνά το πλούσιο υφαντό των ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ του νησιού της Ζακύνθου και της περιοχής της Ηλείας, εμβαθύνοντας στις τοπικές τους ιστορίες και τις επιπτώσεις στη πολιτιστική ζωή των κατοίκων τους. Από τη γαστρονομία μέχρι την αρχιτεκτονική, τη μουσική μέχρι τη γλώσσα, τα ρούχα μέχρι τις συνήθειες, το πρόγραμμα αυτό αυτό επιδιώκει να ξετυλίξει τις μοναδικές ταυτότητες που έχουν διαμορφωθεί από το ξεχωριστό παρελθόν αυτών των περιοχών, προάγοντας μια μεγαλύτερη κατανόηση και εκτίμηση της κοινής τους κληρονομιάς μέσα από τη θάλασσα που τους χωρίζει.
Το Σάββατο 25 Μαΐου στο Flow Dine & Wine του Olea All Suite Hotel, ο σεφ Σταύρος Κούσης δημιούργησε ένα πολύχρωμο συνδυασμό αισθησιακών γεύσεων, εμπνευσμένες από την παράδοση του τόπου και τη Γη της Ηλείας τα οποία συνοδεύτηκαν με ένα ξεχωριστό pairing από κρασιά της Πελοποννήσου. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 26 Μαΐου στο Dexamenes Seaside Hotel, στο dex.Silo.01, ένα pop-up fine dining spot που βρίσκεται μέσα σε μια δεξαμενή της δεκαετίας του 1920, ο σεφ Σπύρος Δρακούλης δημιούργησε ένα μενού εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Ζακύνθου που συνοδεύτηκε από εκλεκτά κρασιά του νησιού.
Το Chef Exchange είναι μόνο η αρχή για τη σπουδαία αυτή συνεργασία ανάμεσα σε δύο προορισμούς με τόσα πολλά κοινά βιώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας