Με φόντο το μαγευτικό Μπατσί της Άνδρου η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στην πολιτισμική κληρονομιά και τη μουσικοχορευτική παράδοση του Αιγαίου, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, παραδοσιακά μουσικά όργανα, παραδοσιακές φορεσιές, γεύσεις και τεχνικές, τεχνήματα, ήθη και έθιμα της Άνδρου και των Κυκλάδων θα αναδειχθούν ως ψηφίδες του λαϊκού πολιτισμού του Αρχιπελάγους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο τη μουσικοχορευτική παράδοση και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του Αιγαίου μέσα από εργαστήρια, διαδραστικές διαλέξεις και συμμετοχικές δράσεις, να ζήσουν τη ζεστή ατμόσφαιρά της βεγγέρας (άτυπη βραδινή συγκέντρωση σε φιλικό σπίτι που καταλήγει σε τραγούδι και χορό) αλλά και το αυθεντικό γλέντι της πλατείας ή της σάλας, μέχρι πρωίας.

Παράλληλα στον ελεύθερό τους χρόνο θα περιηγηθούν στους παραδοσιακούς οικισμούς και το δίκτυο μονοπατιών και θα κολυμπήσουν τις μαγευτικές παραλίες της Άνδρου, που σύμφωνα με τον Ανδρέα Εμπειρίκο, είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου, η ωραιοτέρα όλων του κόσμου».

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Αιγαίου μέθεξις» έχει ο μουσικός Νίκος Οικονομίδης, ο δεξιοτέχνης του βιολιού με βαθιά γνώση και εμπειρία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής παράδοσης, ενώ την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια και επιστημονική συνεργάτη του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας.

Το «Αιγαίου Μέθεξις» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,του Δήμου Άνδρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου και του Andros Cycladic Tourism Network και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων. 

Δήλωσε συμμετοχή έως τις 15 Απριλίου 2018: http://www.aegeanmethexis.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας