Η Ισλανδία, η Σουηδία και η Ανδόρα είναι και επίσημα οι πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης για να πάει κανείς διακοπές διαμένοντας σε κατάλυμα της Airbnb, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από την vouchercloud.

Με τις εμφανώς ακριβές περιοχές της Δυτικής Ευρώπης και των σκανδιναβικών χωρών να καταλαμβάνουν την κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, η έρευνα στους τιμοκαταλόγους της Airbnb ανά την Ευρώπη, εμφανίζει την πιο προσιτή διαμονή σε πολλά μέρη της κεντρικής Ευρώπης, καθώς και τις χώρες που θα ήταν καλύτερο να αποφύγουν οι ενδιαφερόμενοι, αν ταξιδεύουν με όριο στον προϋπολογισμό τους.

Η Ισλανδία (112 λίρες στερλίνες), η Σουηδία (82 λίρες) και η Ανδόρα (79 λίρες) καταλαμβάνουν την κορυφή στον κατάλογο των πιο ακριβών χωρών για καταλύματα Airbnb, ακολουθούμενες από τη Νορβηγία (77 λίρες) και το Ηνωμένο Βασίλειο (75 λίρες).

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε κατάλυμα Airbnb στην ΠΓΔτΜ (26 λίρες), την Αλβανία (27 λίρες) και τη Μολδαβία (28 λίρες) είναι οι φθηνότερες σε όλη την Ευρώπη.

Ανερχόμενες περιοχές, όπως η Πολωνία (31 λίρες) και η Κροατία (43 λίρες) προσφέρουν επίσης εκπληκτικά φθηνή διαμονή, ενώ η Γερμανία (45 λίρες) και η Πορτογαλία (45 λίρες) αποτελούν προς έκπληξη των ταξιδιωτών μερικούς από τους δημοφιλέστερους προορισμούς που έχουν καλές τιμές.

Τα στοιχεία ανέδειξαν επίσης τις καλύτερες ευκαιρίες, ειδικά αν κάποιοι ταξιδεύουν σε ζευγάρια ή σε ομάδα (6 άτομα). Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα, η Ελβετία και η Γερμανία προσφέρουν την καλύτερη τιμή για ζευγάρια, ενώ η Ανδόρα, το Λιχτενστάιν και η Γεωργία είναι ιδανικές επιλογές για ομαδικές οικονομικές αποδράσεις.

Πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχουν πρωτεύουσες, που οι ταξιδιώτες Airbnb θα δυσκολεύονται να βρουν ένα “value-for-money” κατάλυμα. Στην πραγματικότητα, το Άμστερνταμ, η Ρώμη, η Μόσχα και η Λισαβόνα είναι οι πιο υπερτιμημένες πρωτεύουσες σε σύγκριση με τη διαμονή που παρέχουν σε σύγκριση με το σύνολο της υπόλοιπης χώρας. Αντιθέτως η Άγκυρα, η Ποντγκόριτσα, η Λευκωσία και το Ελσίνκι αποτελούν τις πρωτεύουσες με τις χαμηλότερες τιμές.

Με τις τιμές που παρουσιάστηκαν από την vouchercloud για μια ποικιλία ταξιδιωτών – μεμονωμένα άτομα (συμπεριλαμβανομένου κάθε διαθέσιμου καταλύματος Airbnb), ζευγάρια και μεγαλύτερες ομάδες (6 άτομα) – μπορεί κανείς να πάρει μια γρήγορη γεύση μερικών από τα φθηνότερα και τα ακριβότερα μέρη σε όλη την Ευρώπη για Airbnb καταλύματα. Ακόμη, ως συμπέρασμα προέκυψε ότι είναι 32% φθηνότερο ανά άτομο να ταξιδέψει σε ομάδα των έξι ατόμων παρά ως ζευγάρι, κατά μέσο όρο.

Τα στοιχεία αναφέρονται και σε κάποιες άλλες χώρες από όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, οι τιμές στις ΗΠΑ κατατάσσουν τη χώρα στη δεύτερη θέση συνολικά με 92 λίρες, με την Αυστραλία (85 λίρες) να ακολουθεί. Ο Καναδάς (65 λίρες) και η Ιαπωνία (55 λίρες) βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Κίνα (43 λίρες) είναι, χωρίς να αποτελεί έκπληξη, μια αρκετά οικονομική επιλογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας