Η διαμόρφωση ενός εθνικού οράματος και οδικού χάρτη υλοποίησής του είναι ο μόνος δρόμος που θα μας βγάλει  από την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης στην ομιλία του στις 3 Μαρτίου στο Delphi Economic Forum II.

Ο ΣΕΤΕ έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του 2021 σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας να προσεγγίσει τα 35 εκατομμύρια και ο τζίρος τα 19 με 20 δισ. ευρώ», δήλωσε o Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τη δεύτερη ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βρεθεί στους δέκα σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

Ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε καταστροφή ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στη δραχμή, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα αυξάνονταν οι τουρίστες, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη θέση αυτή «ανοησία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αν η Ελλάδα διολισθήσει στη δραχμή θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, αλλά οι Έλληνες θα βρίσκονται σε γκέτο με φράχτη να τους χωρίζει από τις τουριστικές περιοχές, στη λογική της Καραϊβικής. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να συμβιώνουν καλά μαζί».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ υπογράμμισε ότι από την Ελλάδα λείπει το πλάνο, λείπει το όραμα, λείπει η ματιά προς το τέλος του ταξιδιού. Όπως είπε, «αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα μνημόνια φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη».

Τόνισε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθει όταν οι Έλληνες αποκτήσουν όραμα για το αύριο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιτυχής υλοποίηση του οράματος βρίσκεται στο DNA μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ τοποθέτησε τον τουρισμό στους πυλώνες της ανάπτυξης στη χώρα μας, η οποία όπως εκτιμά θα προέλθει από τον τομέα των υπηρεσιών. Χαρακτήρισε τον τουρισμό το μοχλό ανάπτυξης που θα συμπαρασύρει και άλλες υπηρεσίες, όπως το real estate, την αγροτική παραγωγή, τις μεταφορές, την ενέργεια κ.ά.

«Η Ελλάδα δε θα σωθεί ούτε με το τρίτο, το τέταρτο ή το δέκατο μνημόνιο. Θα σωθεί με όραμα», τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης.

Κλείνοντας την εισήγησή του, άφησε να εννοηθεί ότι όταν λήξει η θητεία του, θα παραδώσει τη σκυτάλη σε νεότερους επιχειρηματίες με όρεξη, διάθεση για δουλειά και νέες ιδέες, χωρίς να αποκλείει και τη δική του εμπλοκή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας