Διπλό χτύπημα δέχονται οι Βρετανοί τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, μετά τη πτώση της λίρας αλλά και την ανοδική τάση στις τιμές των δημοφιλέστερων προορισμών, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα, επισημαίνει ο πρόεδρος της TUI, Klaus Mangold.

Βλέποντας την καταναλωτική τους δύναμη να συρρικνώνεται, οι Βρετανοί συμπιέζουν το χρόνο των διακοπών τους, τονίζει ο κ. Mangold.

Προειδοποιεί δε ότι οι τουρ οπερέιτορ θα αναγκασθούν να μετακυλίσουν το αυξημένο κόστος στους καταναλωτές μετά την πτώση της λίρας.

Ήδη, στην TUI καταγράφουν την τάση των Βρετανών για μικρότερης διάρκειας ταξίδια, που περιορίζονται κατά 2 έως 3 ημέρες κατά μέσο όρο.

Παρά τις προσπάθειες να διατηρηθούν οι τιμές σε σταθερά επίπεδα, οι πιέσεις στα περιθώρια κέρδους θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής των διακοπών για τους Βρετανούς στο εξωτερικό, επισημαίνει ο κ. Mangold.

Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, είπε, ανεβάζουν τις τιμές τους, επομένως οι Βρετανοί δέχονται διπλό χτύπημα, τόνισε.

Πέρυσι οι αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό (μη περιλαμβανομένων των επιβατών κρουαζιέρας) αυξήθηκαν κατά 5,1%, αγγίζοντας τα 24,8 εκατ. έναντι 23,6 εκατ. το 2015. Οι αφίξεις από τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 20,8% φθάνοντας σε 2,89 εκατομμύρια τουρίστες. Αποτελεί ζητούμενο το εάν η επίδοση αυτή θα επαναληφθεί εφέτος.

Τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία προέρχονται από την αγορά προκρατήσεων όπου, σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, καταγράφεται μονοψήφια αύξηση για την Ελλάδα. Το δείγμα κρατήσεων, ωστόσο, θεωρείται μη επαρκές για την εξαγωγή ασφαλών εκτιμήσεων.

Όπως εξηγούν ανώτερα στελέχη ξενοδοχειακών ομίλων, η άνοδος που καταγράφεται για την Ελλάδα στην αγορά προκρατήσεων της Βρετανίας είναι αποτέλεσμα και των εκπτώσεων 20-30% που προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία για έγκαιρες κρατήσεις (early bookings).

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως η έκθεση ελληνικών ξενοδοχείων στην αγορά προκρατήσεων της Βρετανίας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για αυτές, ενώ θα έχει αναπόφευκτα, επιπτώσεις στις τουριστικές εισπράξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας