Άνοδο στην επισκεψιμότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  από αλλοδαπούς τουρίστες αναφέρουν τα στοιχεία της έκθεσης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), σύμφωνα με την οποία για το πρώτο τετράμηνο του 2017 οι οδικές αφίξεις από τους μεθοριακούς σταθμούς της ΠΑΜ-Θ δείχνουν αύξηση γενικών εισόδων της τάξεως του 22,88% από Βουλγαρία και του 15,81% από Τουρκία.

Πιο αναλυτικά, οι οδικές αφίξεις αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή επισκεπτών για την ΑΜΘ, γεγονός στο οποίο συμβάλλει και η πλεονεκτική της θέση, η οποία σε συνδυασμό με 430χλμ ακτών και δύο νησιά, καθιστά την ΠΑΜ-Θ επιλογή για πληθυσμό 60 εκ. σε μία ακτίνα 400 χλμ.

Παράλληλα, αυξημένες κατά 29,7% για το 2017 αναμένονται και οι αεροπορικές αφίξεις. Όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις και ξεκίνησαν νωρίτερα και με πολύ μεγαλύτερες ροές τον φετινό Απρίλιο με 3264 αφίξεις έναντι 411 τον Απρίλιο του 2016.

Η πρόβλεψη για το υπόλοιπο διάστημα, που βασίζεται στη σύγκριση με τον αντίστοιχο προγραμματισμό του 2016, δείχνει για το 2017 αύξηση των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό.

Ειδικότερα για το μήνα Μάιο η αύξηση των αεροπορικών θέσεων ανήλθε σε +30,7%, για το μήνα Ιούνιο +27,2% ενώ τον Οκτώβριο φαίνεται να υπάρχει αυξημένη ζήτηση για επιπλέον θέσεις κατά 58,5% έναντι του 2016 αντίστοιχα.

Συνολικά σύμφωνα με την ίδια έρευνα προβλέπεται συνολική ετήσια αύξηση  της τάξεως του 29,7%, η οποία επίσης αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μεγαλύτερη από το σύνολο των περιφερειακών αεροδρομίων, με βάσει στοιχεία του SETE INTELLIGENCE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας