«Το 2016 έκλεισε εξαιρετικά με 27,5 εκατομμύρια τουρίστες και το 2017 επίσης ξεκινά εξαιρετικά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η νέα χρονιά καταγράφει διψήφιο νούμερο στις προ κρατήσεις είπε η κ. Κουντουρά, ενώ ερωτηθείσα για τις καμπάνιες του υπουργείου διευκρίνισε ότι επιχειρείται με ελάχιστα χρήματα η μέγιστη προβολή της χώρας, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες. «Ο στόχος για το 2017 είναι με τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σε νέες αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ινδία» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.

Αναφερθείσα στις πρωτοβουλίες του υπουργείου χαρακτήρισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» το 2015 και το 2016 χρονιές ρεκόρ και υπογράμμισε ότι απέδωσε η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Νοεμβρίου. «Ανοίξαμε νέες αγορές υψηλού εισοδηματικού επιπέδου όπως η Μέση Ανατολή» είπε η υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε «είχαμε και εκπλήξεις από νέες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Πολωνία , η Σερβία και η Ρουμανία».

Η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου κατάφερε να εξασφαλίσει και απευθείας αεροπορικές συνδέσεις. Μάλιστα είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 300 επιπλέον πτήσεις για το 2017 από μικρές και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.

Η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία της και για το νέο έτος και δήλωσε ικανοποιημένη καθώς το 2016 η Ελλάδα βραβεύτηκε ως ο πρώτος πιο  αγαπημένος προορισμός από όλους τους αναγνώστες του περιοδικού Condé Nast.

Η κ. Κουντουρά τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι η χώρα μας είναι μια από τις πρώτες επιλογές των τουριστών. «Καταφέραμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας για το 2016 (…) ενώ καταφέραμε να ανατρέψουμε και την αρνητική εικόνα της Ελλάδας» υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού.

Καταλήγοντας ευχήθηκε το 2017 να είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τον Τουρισμό , υπογραμμίζοντας όχι μόνο τη συνεισφορά του κλάδου στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το γεγονός ότι ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας