Η ίδρυση του Greek Wine Academy, είναι πλέον γεγονός! Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου και το Wine & Spirits Professional Center, παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η δημιουργία ενός σύγχρονου προγράμματος εκπαίδευσης, με στόχο τη συνεχή γνώση και εξοικείωση με την κουλτούρα του ελληνικού οίνου και πολιτισμού. Ένα έργο στρατηγικής σημασίας, που έρχεται να καλύψει το κενό της έλλειψης παιδείας για το Επώνυμο εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο επιμέρους εκπαιδευτικά προγράμματα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου. Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διδάσκεται στα ελληνικά, ονομάζεται GWA Foundation Certificate και απευθύνεται στην εσωτερική αγορά. Το δεύτερο, GWA Advanced Certificate, είναι αγγλόφωνο και αφορά την κατάρτιση και επικοινωνία του Ελληνικού κρασιού παγκοσμίως.

Ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου, πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ, που έδωσε το παρών στην συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως στην Ελλάδα εκλείπει η εκπαίδευση γύρω από το ελληνικό  κρασί, ενώ μέσω του προγράμματος έχουν εκπαιδευτεί άτομα από Κίνα, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, αλλά και Νότια Κορέα, καθιστώντας τα με αυτόν τον τρόπο πρεσβευτές του επώνυμου ελληνικού οίνου.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΔΟΑΟ, Γιάννης Βογιατζής, αναφέρθηκε στα θέματα της εκπαίδευσης και τον ρόλο της, ο οποίος θα πρέπει να είναι η καθοδήγηση και η δημιουργία. Ο Γ.  Βογιατζής έκανε μια σύντομη αναφορά στους στόχους του κλάδου, οι οποίοι περιλαμβάνουν ένα στρατηγικό σχέδιο marketing, rebranding του ελληνικού κρασιού, την ανάδειξη καινοτομιών μέσα από την έρευνα, με απώτερο σκοπό την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Η διευθύντρια της ΕΔΟΑΟ, Μαρία Τριανταφύλλου, συμπλήρωσε ότι μέσω του προγράμματος «έχουμε εκπαιδεύσει ανθρώπους και επαγγελματίες που εργάζονται στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού από όλο τον κόσμο. Αρχικά το πρόγραμμα προσφερόταν στην αγγλική γλώσσα, καθώς το υλικό είχε δημιουργηθεί για τις ΗΠΑ, αργότερα αυτό μεταφράστηκε και στα κινέζικα».

Ο Κωσταντίνος Λαζαράκης MW, πρόεδρος του WSPC, έκλεισε την εκδήλωση ευχόμενος σε όλους δημιουργικότητα, υποσχόμενος πως μέσω του Greek Wine Academy, πρόκειται να υλοποιηθούν και άλλα  προγράμματα, με στόχο την ανάδειξη της κληρονομιάς και του πολιτισμού του ελληνικού οίνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας