Ελλάδα και Ισπανία κρατούν σταθερά στη ζήτηση για διακοπές στη Μεσόγειο, παρά τη μείωση που βιώνουν Τουρκία και χώρες της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της TUI για το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2016 – 2017.

Η διαπίστωση προέρχεται από τον τουριστικό κολοσσό της TUI με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου για τη χρήση 2016/ 2017, όπου η διοίκηση παρουσιάζει και την εικόνα των ευρωπαϊκών προορισμών για φέτος το καλοκαίρι.

Οπως σημειώνεται στη σχετική παρουσίαση του ομίλου, ο οποίος φέρνει στη χώρα μας το μεγαλύτερο αριθμό Γερμανών τουριστών (από τους οποίους μάλιστα βλέπει φέτος αύξηση 30% στις κρατήσεις για Ελλάδα), «η υποτονική ζήτηση για την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική συνεχίζει να αντισταθμίζεται από τους δημοφιλείς προορισμούς σε Ισπανία, Κανάρια νησιά, Ελλάδα και από τους πιο μακρινούς προορισμούς στην Καραϊβική». Αυξημένη ζήτηση στην ευρύτερη περιοχή μας παρατηρούν οι επιτελείς της TUI και για τη Βουλγαρία, την Κροατία και την Κύπρο. «Οι τουρίστες δείχνουν να αποφεύγουν την Τουρκία, όπως επίσης και την Αίγυπτο και την Τυνησία, με τον παράγοντα »ασφάλεια» να παραμένει η βασική αιτία». Για το καλοκαίρι πάντως, η ίδια η TUI βλέπει αύξηση εσόδων 8% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ ως προς τον αριθμό των πελατών της έχει αυξηθεί κατά 4%, νούμερα θετικά με δεδομένη την πτώση που υπέστη ο όμιλος λόγω του καθολικού Πάσχα που ήταν φέτος πιο αργά.

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τα στοιχεία από το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ο αριθμός των διεθνών αφίξεων στη χώρα μειώθηκε σε ποσοστό 4% το μήνα Μάρτιο, στο 1,59 εκατ. φέτος, έναντι 1,65 εκατ. διεθνώς αφίξεων τον περυσινό Μάρτιο, με τους Γερμανούς να αναδεικνύονται »πρωταθλητές» στην πτώση 14,7% για φέτος. Για το σύνολο του πρώτου τριμήνου με βάση πάντα τα στοιχεία από το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας οι διεθνείς αφίξεις μειώθηκαν κατά 6,4% σε σχέση με πέρυσι, στα 3,8 εκατομμύρια, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο σε σύγκριση με τα στοιχεία του πρώτου διμήνου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας