Τα θέλγητρα της Αθήνας, της Αττικής Ριβιέρας και άλλων κοντινών περιοχών στην πρωτεύουσα ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ταλίν με στόχο την προσέλκυση των Εσθονών τουριστών στην Ελλάδα.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης, συνεργάστηκαν στενά η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Εσθονία, το Γραφείο ΕΟΤ Στοκχόλμης, αρμόδιο για την Σκανδιναβία και τις τρεις Βαλτικές Χώρες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), καθώς και οι εκπρόσωποι της Aegean Air1ines στο Τάλλιν και την Φραγκφούρτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων, καθώς και των πλέον εγνωσμένων πρακτορείων ημερήσιου Τύπου, περιοδικού Τύπου και Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών της Εσθονίας.

Στον κατάμεστο χώρο υποδοχής της Πρεσβείας, που είχε κατάλληλα διαμορφωθεί για την περίσταση, η Πρέσβειρα της Ελλάδας κα Καρνούτσου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τονίζοντας ότι η μοναδικότητα της ελληνικής φύσης, η οποία ενέπνευσε τους Έλληνες και τους ανέδειξε πρωτοπόρους σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνίας, της οικονομίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τους Εσθονούς επισκέπτες, επίσης λάτρεις της καινοτομίας και της προόδου.

Ο επικεφαλής του Γραφείου ΕΟΤ Παύλος Μούρμας, παρουσίασε – με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό- τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα αποτελεί εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, εκθέτοντας τους θησαυρούς των μουσείων και των αρχαιολογικών της χώρων, το πλήθος των εντός της πόλεως δυνατοτήτων για τον επισκέπτη, την ποιότητα των καταλυμάτων, την ποικιλία των εστιατορίων και προϊόντων γαστρονομίας, αλλά και τις δυνατότητες απόδρασης σε κοντινούς προορισμούς, με ενδιαφέρον φυσικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό, ιαματικό.

Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι της Aegean, κ. Det1ev Kaiser και κα Leela Lilleorg παρουσίασαν τις ταξιδιωτικές ευκαιρίες και διευκολύνσεις που παρέχει στον επιβάτη η εταιρία, η οποία, για τρίτο χρονιά πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις Αθήνα-Τάλλιν-Αθήνα, από τέλος Μαΐου ως αρχές Οκτωβρίου, με την προοπτική να επεκτείνει το διάστημα αυτό, αν αυξηθεί η κίνηση τουριστών ή επιχειρηματιών μεταξύ των δύο πρωτευουσών.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, κύριο συμπέρασμα υπήρξε, ότι οι περισσότεροι προσκεκλημένοι έχουν επισκεφθεί επανειλημμένως την Ελλάδα και προτίθενται να εξακολουθήσουν να την επισκέπτονται, γεγονός που αποδεικνύει ότι εκτιμούν το κάλλος της χώρας, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Στη μικρή ανησυχία που εκφράστηκε για τους τρόπους πληρωμής, διαρκούντος του συστήματος περιορισμών στη χρήση μετρητών, εξηγήθηκε, ότι όλες οι συναλλαγές γίνονται και ηλεκτρονικά. Επίσης, σε ερώτημα για τις δυνατότητες αεροπορικής μετάβασης από την Αθήνα σε άλλους ελληνικούς προορισμούς διευκρινίσθηκε, ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία, θυγατρική της Aegean, προσφέρει πυκνό πρόγραμμα πτήσεων εσωτερικού. Τέλος, υπήρξαν πολλά αιτήματα ως προς παροχή δυνατοτήτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στην Εσθονία, προσθέτοντας στην εντύπωση, ότι οι Εσθονοί αγαπούν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας