Από τις 26 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια.

Ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη φορά το 1968, ενώ σήμερα, έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI), με τη συμμετοχή 140 και πλέον αστέρων του αθλήματος και περισσότερες από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες. Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που επιστρέφει στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλει τις ομορφιές της χώρας.

Για την αναβίωσή του συνεργάστηκαν μεταξύ άλλων το Υφυπουργείο Αθλητισμού με την Cycling Greece και τις κατά τόπους Περιφέρειες, ενώ η διαδρομή του, βασισμένη και στην ιστορία του, θα φέρει αθλητές και φίλους του αθλήματος σε διαδρομές που θα αναδεικνύουν την ελληνική ομορφιά, από Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο. Η διαδρομή του αγώνα, έχει ως εξής: Ηράκλειο-Χανιά, ΟΑΚΑ- Ιτέα, Δελφοί-Καρδίτσα, Καρδίτσα-Λάρισα, Καλαμπάκα-Ιωάννινα, συνολικά 864 χιλιόμετρα με πέρασμα από 28 πόλεις.

Σκοπός είναι τόσο η αναβίωση μίας εξαιρετικής διοργάνωσης, όσο και η ανάδειξη της ομορφιάς της χώρας μας, μέσα από τις επιδόσεις εκπληκτικών αθλητών, οι οποίοι θα αγωνιστούν και θα διεκδικούν τη νίκη για σχεδόν μια εβδομάδα.

Τέλος, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα λάβουν χώρα σειρά από εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις, με στόχο τα πολλαπλά οφέλη της ποδηλασίας αλλά και την προβολή των περιοχών από όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας