Δεκαοκτώ χώρες επισκέπτεται ο μέσος Κινέζος τουρίστας, τα ταξίδια του στο εξωτερικό φθάνουν κάθε χρόνο τα 3,3 κατά μέσο όρο και διαρκούν 27 ημέρες συνολικά, εκ των οποίων το 69% πραγματοποιούνται για τουρισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση Chinese Luxury Traveller 2017 που εξέδωσαν από κοινού η Hurun Report και η ILTM, αγαπημένοι προορισμοί των Κινέζων με πλούσια εισοδήματα, είναι η Ευρώπη και η ΝΑ Ασία.

Η Ευρώπη αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τον προτιμώμενο προορισμό του τζετ σετ της Κίνας για την πολιτιστική κληρονομιά και τα γραφικά φυσικά τοπία, ενώ η ΝΑ Ασία, ιδιαίτερα σημαντικός προορισμός για τους millennial Κινέζους, είναι προορισμός που καθιερώθηκε πρόσφατα, ξεπερνώντας την Αμερική την τελευταία 2ετία.

Οι λόγοι για τους οποίους οι πλούσιοι Κινέζοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι η αναψυχή (41%), η εξερεύνηση των πόλων (31%) και η περιπέτεια (20%).

Το 2016 τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι διακοπές τους σε νησιά, αφού ανήλθαν στον τρίτο σημαντικότερο λόγο για ταξίδια με ποσοστό (23%), ενώ ακολούθησαν τα οδικά ταξίδια (13%) και η κρουαζιέρα (14%). Ανάμεσα στους millennial, τα ταξίδια σε νησιά ήταν η δημοφιλέστερη επιλογή (46%).

Έτσι, οι ταξιδιώτες πολυτελείας ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για περιπέτεια ενώ τα νησιά με ήπιο κλίμα, τη θέα στη θάλασσα, τις παραλίες και τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, διατηρούν μεγάλο ποσοστό ελκυστικότητας, ιδιαίτερα για τους millennial.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας