Τον πλήρη έλεγχο της μαλαισιανής εταιρίας επισκευής αεροσκαφών Sepang Aircraft Engineering απέκτησε η Airbus, στοχεύοντας στην ισχυροποίηση των δυνατοτήτων επισκευής σκαφών της στην Ασία.

Η Airbus ανακοίνωσε ότι απέκτησε ολόκληρη της μαλαισιανή Sepang, αφού πρώτα αγόρασε μερίδιο 40% το 2011. Η αξία της συναλλαγής δεν έχει αποκαλυφθεί, επισημαίνει το MarketWatch.

Οι Boeing και Airbus για χρόνια εστίαζαν στην κατασκευή αεροσκαφών, αφήνοντας άλλες εταιρίες να βγάζουν χρήματα από την παροχή υπηρεσιών στις αερογραμμές. Ωστόσο, με τις αεροπορικές εταιρίες να απαιτούν όλο και μεγαλύτερες εκπτώσεις όταν αγοράζουν σκάφη και με τους επενδυτές να ζητούν υψηλότερα κέρδη, οι κατασκευάστριες αναζητούν τρόπους να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τις λεγόμενες aftermarket δραστηριότητες (δευτερογενείς).

Η Boeing άνοιξε την 1η Ιουλίου νέα μονάδα εμπορικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, ενώ στοχεύει σε ανάπτυξη των δραστηριοτήτων παροχής υπηρεσιών σε 50 δισ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Airbus, από την άλλη, στοχεύει με την αγορά των εγκαταστάσεων επισκευής στην Κουάλα Λουμπούρ να ισχυροποιήσει τις δυνατότητες επισκευής σκαφών στην Ασία και να καινοτομήσει στον τρόπο με τον οποίο προσφέρει υπηρεσίες. Οι εγκαταστάσεις απασχολούν περίπου 500 άτομα και έχουν συμβόλαια με την αεροπορική χαμηλού κόστους AirAsia, την ινδική Indigo και με την Scoot Tigerair, μια μονάδα χαμηλού κόστους της Singapore Airlines.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας