Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ συμμετείχε στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ιατρικού τουρισμού του “Global Healthcare Travel Council” το οποίο έλαβε χώρα στις 25-27 Φεβρουαρίου 2017 στο Ξενοδοχείο «Le Royal Hotel», στο Αμμάν της Ιορδανίας, με θέμα “Η Παγκοσμιοποίηση του Ιατρικού Τουρισμού”. Το εξαιρετικά οργανωμένο συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. Βασιλιά Abdullah II IBN AL Ηussein και οργανώθηκε από την Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών της Ιορδανίας.

Η ΕΛΙΤΟΥΡ, στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας, προώθησε δυναμικά τον Ελληνικό ιατρικό τουρισμό συμμετέχοντας με εκθεσιακό περίπτερο που εκπροσώπησαν τα μέλη της: Όμιλος ΙΑΣΩ, Όμιλος Euromedica, Eurodentica και Gamma Air Medical. Επιπλέον, συμμετείχαν με ομιλίες ο Δρ. Αντώνης Βλαχούσης, Αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και του Ομίλου ΙΑΣΩ, με θέμα “Ελλάδα: Ένας μοναδικός προορισμός ιατρικού τουρισμού”, καθώς και ο Δρ. Νικόλαος Σ. Κουβελάς, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, CEO της EuroDentica Specialized Dental Care AE και Πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, με θέμα: ”Η οδοντιατρική στο πλαίσιο της Βιομηχανίας του τουρισμού υγείας”. Συνολικά στο συνέδριο συμμετείχαν 44 ομιλητές από 16 χώρες όπως Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία, Καναδάς, Σαουδική Αραβία κ.α. Την Τελετή Έναρξης παρακολούθησαν περισσότεροι από 650 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων η Α.Ε. Δρ Hani Mulki, Πρωθυπουργός της Ιορδανίας, η Α.Υ. Πριγκίπισσα Ghida Talal, η Α.Υ. Πριγκίπισσα Dina Mired, η Α.Ε. Lina Annab, Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας, η Α.Ε. Δρ Mahmoud Al-Sheyyab, Υπουργός Υγείας της Ιορδανίας καθώς επίσης πολλοί Υπουργοί, Πρεσβευτές και μέλη του Κοινοβουλίου.

Η 27η Φεβρουαρίου αφιερώθηκε σε επισκέψεις σε Κλινικές του Αμμάν και στη Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Global Healthcare Travel Council, στο πλαίσιο της οποίας η Ελλάδα επανεκλέχτηκε στη θέση της Αντιπροεδρίας μέσω της ΕΛΙΤΟΥΡ και συγκεκριμένα του Δρ. Α. Βλαχούση. Στην επιτροπή εκπαίδευσης και πιστοποίησης του Συμβουλίου εκλέχθηκε και ο  Δρ. Ν. Κουβελάς. Η Προεδρία για την περίοδο 2017 – 2018 παραδόθηκε στο Ντουμπάι, όπου και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο παγκόσμιο συνέδριο ιατρικού τουρισμού.

Το Global Healthcare Travel Council αποτελεί την πλατφόρμα διοίκησης και συντονισμού των ιατρικών υπηρεσιών ανά τον κόσμο. Έχει την ευθύνη της παροχής κατευθυντήριων γραμμών σε θέματα ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, διαμορφώνει την ατζέντα της έρευνας στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών, και θέτει τους κανόνες, τα πρότυπα και τον κώδικα δεοντολογίας μέσω της χάραξης τεκμηριωμένων επιλογών πολιτικής, της παροχής τεχνικής υποστήριξης στις χώρες, και της παρακολούθησης και αξιολόγησης των τάσεων στον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ αποτελεί Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βασικό σκοπό την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.

Ιδρύθηκε από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους υγείας της χώρας, δημιουργώντας ένα cluster από αξιόπιστες και υπερσύγχρονες μονάδες υγείας και εταιρείες διαφόρων κλάδων όπως αεροπορικές, ασφαλιστικές, τουριστικά γραφεία, facilitators, ξενοδοχεία, διαφημιστικές, συμβούλους επιχειρήσεων και εταιρείες πιστοποιήσεων οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα του ιατρικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Global Healthcare Travel Council.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας