Στις 13 Ιουνίου έγινε η παρουσίαση της hoper, της πρώτης εταιρείας που πραγματοποιεί προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο, αρχικά μεταξύ Αθήνας και 10 νησιών του Αιγαίου: τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Αντίπαρο, την Ίο, την Κέα, την Πάτμο, τη Σίφνο, τις Σπέτσες, την Τήνο και τη Φολέγανδρο. Η διάρκεια των πτήσεων είναι από 8 λεπτά (πχ. Τήνος Μύκονος) μέχρι 48 λεπτά (πχ. Αθήνα – Αντίπαρος).

Η hoper ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Μέμο, πρώην CEO της MarineTraffic και σήμερα CEO της hoper, τον Κώστα Γεράρδο, CEO της Πλαίσιο, τον Γιώργο Παπαϊωαννίδη, Partner της Saronic Ferries, και τη BORRN, με CEO τη Ματίλντα Νατάν. Η εταιρεία εισάγει μια νέα επιλογή στις αερομεταφορές, προσφέροντας γρήγορες, άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις από και προς νησιά του Αιγαίου, και κυρίως αυτά που δεν έχουν αεροδρόμιο. Οι τιμές ξεκινούν από €156 ανά κατεύθυνση, με μέση τιμή €350. Η hoper σχεδιάζει να προσθέτει νέους προορισμούς τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα ξεκινώντας από το φθινόπωρο 2024. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η hoper συνεργάζεται με τους κατά τόπους Δήμους για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ελικοδρομίων στους προορισμούς που εξυπηρετεί, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών.
Ο Δημήτρης Μέμος, CEO της hoper, δήλωσε: “Θέλουμε να μοιραστούμε με πολύ περισσότερο κόσμο την εμπειρία της μετακίνησης με ελικόπτερο. Με τη hoper, μετατρέπουμε τις ώρες σε λεπτά, και οι ταξιδιώτες κερδίζουν έως και μια ολόκληρη μέρα διακοπών. Είναι μια νέα, μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που κάνει τις ομορφιές της Ελλάδας πιο προσβάσιμες.

Οι ιδρυτές της εταιρείας – από αριστερά προς τα δεξιά Γιώργος Παπαϊωαννίδης, Δημήτρης Μέμος, Κώστας Γεράρδος, Ματίλντα Νατάν – με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου στο κέντρο

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, χαρακτήρισε την επένδυση της hoper “ένα μοναδικό βήμα χωρίς προηγούμενο” για τον ελληνικό τουρισμό, και τόνισε το γεγονός ότι για την υλοποίησή της χρειάστηκε η στενή συνεργασία με τον δημόσιο τομέα, και ειδικά με τους τοπικούς Δήμους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης των αεροπορικών υποδομών και της αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας στην Ελλάδα.
Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης στον δικό του χαιρετισμό μίλησε για τη σημασία που έχει η διάθεση μίας νέας υπηρεσίας συνδεσιμότητας των νησιών για τη χώρα μας, που χαρακτηρίζεται από τη νησιωτικότητα που δημιουργεί ιδιαίτερες ανάγκες.
Η hoper, με έδρα την Αθήνα, θα λειτουργεί καθημερινά όλο το χρόνο εξυπηρετώντας ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τη βάση της στο Κορωπί στην Αθήνα, καθώς και από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη προς άλλα νησιά.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αερογραμμή
Η hoper εκτελεί προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο, παρέχοντας σταθερά δρομολόγια και ώρες αναχώρησης. Για το καλοκαίρι 2024 καλύπτει ένα δίκτυο 11 προορισμών (Αθήνα, Αντίπαρος, Ίος, Κέα, Μύκονος, Πάτμος, Σαντορίνη, Σίφνος, Σπέτσες, Τήνος και Φολέγανδρο). Νέοι προορισμοί στην ηπειρωτική χώρα θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024.

– Ναυλωμένες πτήσεις
Η hoper εκτελεί επίσης ναυλωμένες πτήσεις κατόπιν αιτήματος για επιβάτες των οποίων τα σχέδια ενδέχεται να μην ταιριάζουν απόλυτα με τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Η εμπορική της δραστηριότητα περιλαμβάνει πολλούς προορισμούς ανάλογα με τις προτιμήσεις των επιβατών και τη διαθεσιμότητα ελικοδρομίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας