Η απαγόρευση που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η Βρετανία στους επιβάτες κάποιων πτήσεων από αραβικές χώρες και την Τουρκία να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα είναι «απαράδεκτη», δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής της IATA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ.

Τα μέτρα αυτά, βάσει των οποίων απαγορεύεται στους επιβάτες των πτήσεων αυτών να έχουν μαζί τους στην καμπίνα ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο, τέθηκαν σε εφαρμογή το Σάββατο, με το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον να τα δικαιολογούν επικαλούμενες τον κίνδυνο επιθέσεων.

«Τα ισχύοντα μέτρα δεν αποτελούν μια μακροπρόθεσμα αποδεκτή λύση, όποιες κι αν είναι οι απειλές που προσπαθούν να αποτρέψουν. Ακόμη και βραχυπρόθεσμα είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς την αποτελεσματικότητά τους. Αναμένουμε σημαντικές επιπτώσεις στο εμπορικό πλάνο των εταιρειών που πλήττονται από την απαγόρευση, με τους επιβάτες να προτιμούν να χρησιμοποιούν άλλα αεροδρόμια», τόνισε ο κ. ντε Ζινιάκ.

Η απαγόρευση των ΗΠΑ αφορά τις πτήσεις εννέα αεροπορικών εταιρειών που προέρχονται από Τουρκία, Ιορδανία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαρόκο. Η απαγόρευση της Βρετανίας αφορά τα αεροπλάνα που προέρχονται ή κατευθύνονται προς την Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Σαουδική Αραβία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας