Κουρουμπλής : «Θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με την Τουρκία»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με την Τουρκία.

Από την Ρόδο όπου βρίσκεται, με αφορμή την ομιλία του στο 13ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου ο Υπουργός τόνισε τη σημασία που έχει για την Ναυτιλία και για την ελληνική οικονομία οι καλές σχέσεις με την γείτονα χώρα.

 «Μια καλή γειτονία με την Τουρκία θα επιτρέψει και στις δύο χώρες να αναπτυχθούμε οικονομικά και τουριστικά. Χρειάστηκαν πολύ μεγάλες προσπάθειες με την Υπουργό Τουρισμό, την κ. Κουντουρά, για να περιορίσουμε, με τέτοια επιτυχία τις απώλειες που είχε η κρουαζιέρα, πέρυσι, λόγω του αποκλεισμού της Τουρκίας από τους προορισμούς της κρουαζιέρας. Αυτό δείχνει ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με την Τουρκία, στην οποία στέλνουμε μήνυμα ειρηνικής και φιλικής συνύπαρξης και ανάπτυξης. Σεβόμαστε τις Συνθήκες της Λωζάνης, δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, από το βήμα του Συνεδρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας