Τις μοναδικές τουριστικές εμπειρίες που αποκτά ο ταξιδευτής κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ανατολική Χαλκιδική βίωσαν 15 Βέλγοι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου κατά τη διάρκεια της «Mount Athos Area day», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου BeManos – στο κέντρο των Βρυξελλών.

Στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να υποδεχθούν Βέλγους εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και Τύπου, προκειμένου να τους παρουσιάσουν τις εμπλουτισμένες προτάσεις του προορισμού, οι οποίες εστίασαν :

–          Στις πολιτιστικές περιηγήσεις γύρω από τις αριστοτελικές κοινότητες και τον Άθωνα,

–          Στις περιπατητικές αναζητήσεις του δικτύου Αριστοτελικών Διαδρομών,

–          Στο καλοκαιρινό μοντέλο διακοπών, το οποίο φέτος αναδεικνύει τον καταδυτικό τουρισμό αλλά και τον τουρισμό θαλάσσιων περιηγήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ταξιδέψουν νοερά στην Aνατολική Χαλκιδική, απολαμβάνοντας καλοκαιρινές εικόνες μέσω του οπτικοακουστικού υλικού που προβλήθηκε αλλά και της εξαιρετικής φωτοθήκης του φορέα.

Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου, όπου ο προορισμός αναμένεται να υποδεχθεί ομάδα Βέλγων και Γάλλων εκπροσώπων τουριστικών γραφείων, η οποία προγραμματίζεται να ακολουθήσει τμήματα της πολιτιστικής διαδρομής με τίτλο «από την Αμφίπολη στον Άθωνα», βιώνοντας την τολμηρή εναλλαγή του φυσικού τοπίου και των ιστορικών αναζητήσεων στο χρόνο.

Στα τέλη του ίδιου μήνα εξάλλου ομάδα Βέλγων εκπροσώπων Τύπου αναμένεται στην περιοχή, προκειμένου να καταγράψει δραστηριότητες και εκδηλώσεις των εβδομαδιαίων θεματικών ενοτήτων του KOUZINA 2017 με τίτλο «η αρχαιοελληνική κουζίνα» και «η θαλασσινή κουζίνα».

Ο Οργανισμός έχει ήδη πετύχει προσέλκυση τεσσάρων (4) βελγικών θεματικών γραφείων στην Ανατολική Χαλκιδική, τα οποία διοχετεύουν τα καταλύματά της με Βέλγους πολιτιστικούς και καλοκαιρινούς επισκέπτες, ενώ η εντυπωσιακή αύξηση των προερχόμενων από διαδικτυακές κρατήσεις κατοίκων της Φλάνδρας εκτοξεύουν τη βελγική τουριστική αγορά στις πρώτες θέσεις της τοπικής τουριστικής σκηνής. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η εν λόγω αγορά στην περιοχή της Αρναίας αποτελεί τη δεύτερη σε ποσοστό αφίξεων επισκεπτών, αμέσως μετά την ολλανδική, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σύνδεση της ορεινής με την παράκτια ζώνη στην προαθωνική χερσόνησο αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας