Σύσσωμος ο κόσμος του ελληνικού τουρισμού αποχαιρέτισε τον Γιάννη Σμπώκο.

Σε ανακοίνωσή τους οι Πρόεδροι, τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τα στελέχη των ΣΕΤΕ, ΙΝΣΕΤΕ και MARKETING GREECE αποχαιρετούν το ιδρυτικό Μέλος του ΣΕΤΕ και ιδρυτή της ξενοδοχειακής εταιρίας Phāea, Γιάννη Β. Σμπώκο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ξενοδοχειακής εταιρίας Phāea.

Ηράκλειο, 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδρυτής της ξενοδοχειακής εταιρίας Phāea, Γιάννης B. Σμπώκος, έφυγε αργά χθες το απόγευμα, 1 Ιουλίου 2024, ήσυχα σε ηλικία 75 ετών. Από τα πρώτα του βήματα δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό, σταθερά προσανατολισμένος στην ποιότητα των υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών. Οραματίστηκε έναν τουρισμό που κέντρο έχει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο, δημιουργώντας μία από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές εταιρίες της Κρήτης.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, συμμετείχε ενεργά σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τη Minoan Lines, Hellenic Seaways, Forthnet, AirGreece που συνέβαλαν στη συνολική αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας μας, και παράλληλα υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα την τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Δημοτικός Σύμβουλος.
Παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη, αγαπημένη σύντροφο της ζωής του από τα χρόνια του γυμνασίου, απέκτησε δύο κόρες, Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, και τέσσερα εγγόνια.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχύσει το έργο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

AlphaBank
GR5301409600960002002000519
ΔIKAIOYXOΣ: IΚΒΚΚ
Εις μνήμην Ιωάννου Σμπώκου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΡΗΤΗΣ επί τη αγγελία του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου , ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΠΩΚΟΥ, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος..
• Ως δωρεάν εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100.- ευρώ Σε ίδρυμα που θα μας υποδείξει η οικογένεια .
• Να παραστούν στην εξόδια ακολουθία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδέσμου.
Ο αείμνηστος Γιάννης Σμπώκος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Κρητικούς ξενοδόχους και οραματιστής του ποιοτικού Κρητικού Τουρισμού. Υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον κλάδο επί δεκαετίες και ήταν από τους ιδρυτές του Συνδέσμου μας .
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.
Για το Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Χαλκιαδάκης Μανώλης Μανούσος

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επί τη αγγελία του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου , ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΠΩΚΟΥ, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στο προσωπικό των επιχειρήσεων του εκλιπόντος..
• Ως δωρεάν εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100.- ευρώ στον «Χαμόγελο του παιδιού».
• Να παραστούν στην εξόδια ακολουθία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ξ.Η.
Ο αείμνηστος Γιάννης Σμπώκος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Κρητικούς ξενοδόχους με μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη του ποιοτικού Κρητικού Τουρισμού. Υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον κλάδο επί δεκαετίες . Η παρουσία του «στόλιζε» κάθε μας εκδήλωση, και ήταν οδηγός για τις επόμενες γενιές Ξενοδόχων.
Θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και αγάπη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.
Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Χαλκιαδάκης Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας