Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε, στο Ριάντ, η 4η Σύνοδος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συμπροήδρευσε με τον Πρίγκιπα Σαούντ μπιν Χαλίντ Αλ Φαϊσαλ της Σαουδικής Αραβίας.

Στη Σύνοδο μετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλιακών Θεμάτων και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης. Επίσης, εκπροσωπήθηκαν, σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας Έρευνας και Τεχνολογίας, Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων, Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επίσης και ο Οργανισμός Enterprise Greece.

Από πλευράς Σαουδικής Αραβίας εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλα τα Υπουργεία και πολλές ανεξάρτητες Αρχές. Συζητήθηκε πλειάδα θεμάτων οικονομικού, εκπαιδευτικού, επιστημονικού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος με σκοπό την προώθηση της διμερούς συνεργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης το Enterprise Greece παρουσίασε το ευρύ φάσμα ευκαιριών που προσφέρει η χώρα μας στον τομέα των επενδύσεων. Από Σαουδαραβικής πλευράς, έγινε σύντομη παρουσίαση του προγράμματος αναμόρφωσης της χώρας “Saudi Arabia Vision 2030” και των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρουσιάζονται για τις ελληνικές εταιρείες.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΜΔΕ προετοιμάστηκαν οι διμερείς συναντήσεις των κ.κ. Υπουργών που θα λάβουν χώρα την επομένη για περαιτέρω εξειδίκευση, λήψη αποφάσεων και εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας