Ένας από τους πιο τουριστικούς Δήμους της Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις αρχές Απριλίου τους πρώτους τουρίστες της σεζόν.

“Φέτος περιμένουμε περισσότερους από 1 εκατομμύριο τουρίστες” είπε στην Hρακλειώτικη εφημερίδα “Πατρίς” ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, σημειώνοντας ότι το 2016 ο αριθμός των διανυκτερεύσεων έφθασαν τα 7,5 – 8 εκατομμύρια. Φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ διανυκτερεύσεων. Στην περιοχή λειτουργούν 75.000 κλίνες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ενώ η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι Γερμανοί κατά 30% – 35%, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί, Ρώσοι, Ολλανδοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Βέλγοι κ.λπ. Αμεσα συνδεδεμένες με τον τουρισμό είναι οι 3.700 επιχειρήσεις καφέ, εστιατόρια, μπαρ, τουριστικά καταστήματα κ.α. που λειτουργούν στον Δήμο Χερσονήσου.

Οι ιδιοκτήτες τους ακούν με συγκρατημένη αισιοδοξία τις προβλέψεις για νέο ρεκόρ αφίξεων, αφού πέρυσι δεν εξαργύρωσαν την αυξημένη κίνηση. Ο κ. Μαστοράκης μάς είπε: “Ολοι περιμένουν τη νέα τουριστική σεζόν με συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί γνωρίζουν ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες κάνουν πλέον πολύ περιορισμένες καταναλώσεις. Δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα εκτός ξενοδοχείων και η τοπική οικονομία δεν υποστηρίζεται όσο θα περίμενε κάποιος”. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου, το 10-15% των επισκεπτών είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες, οι οποίοι κάνουν κάθε χρόνο διακοπές στη Χερσόνησο. Οι υπηρεσίες του Δήμου αυτή την περίοδο προετοιμάζουν τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής, τα πάρκα κ.λπ με κλαδεύσεις δέντρων, καλλωπισμούς στους χώρους πρασίνου ενώ εντατικοποιούνται οι εργασίες σε επίπεδο καθαριότητας.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου ολοκληρώνονται και τα έργα υποδομών, αποχέτευσης στις Γούρνες και την Ανάληψη Χερσονήσου όπως λέει ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαστοράκη, από τις πρώτες ημέρες του Απρίλη θα λειτουργήσουν το 35 – 40% των καταλυμάτων και καταστημάτων του Δήμου Χερσονήσου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας