Απαντώντας στις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς τουρισμού, η PEOPLECERT προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για την πιστοποίηση επτά νέων ειδικοτήτων στον τομέα του τουρισμού. Με την πιστοποίηση αυτή θα δοθεί σε 8.000 άνεργους νέους έως 29 ετών η δυνατότητα να αποκτήσουν την τεχνογνωσία που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες απασχόλησης στον τουρισμό , ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να αναρριχηθούν σε θέσεις ευθύνης στον τουριστικό κλάδο.

Η PEOPLECERT συμμετείχε ειδικότερα στο διαγωνισμό που προκήρυξε το ΙΝΣΕΤΕ και κέρδισε την αναδοχή του έργου, σύμφωνα με το οποίο θα αναπτύξει επτά πιστοποιητικά στον κλάδο του Τουρισμού. Πρόκειται για τις ειδικότητες: e-commerce & Hospitality Sales & Marketing, τουριστικός αντιπρόσωπος, υπάλληλος κρατήσεων/τηλεφωνικού κέντρου, υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών, επισιτιστικού τομέα, τμήματος ορόφων και λινοθήκης, υπάλληλος ψυχαγωγίας και χώρων Ευεξίας και Αθλητισμού.

Στη συνέχεια θα πιστοποιήσει 8.000 άτομα, τα οποία θα έχουν καταρτιστεί στις αντίστοιχες ειδικότητες και θα έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση 420 ωρών σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η ένταξη άνεργων νέων στην αγορά εργασίας με την τοποθέτησή τους δυνητικά σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επαγγελματικών σκαφών, καθώς και λειτουργίας μαρίνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας