Αντίθετη με τις αρχές ελευθερίας ταξιδίων και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων που προωθεί η διεθνής τουριστική κοινότητα είναι ταξιδιωτική απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε πολίτες 7 χωρών (Ιράκ, Συρία, Ιράν, Σουδάν, Λιβύη, Σομαλία και Υεμένη) σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Ο ΠΟΤ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την απόφαση των ΗΠΑ εκτιμώντας ότι θα θέσει εμπόδια στα τεράστια οφέλη που έχει ο τουριστικός κλάδος στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

«Οι παγκόσμιες προκλήσεις ζητούν παγκόσμιες λύσεις και οι προκλήσεις σε ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν θα πρέπει να μας ωθούν να ορθώνουμε νέους τοίχους. Αντίθετα, οι κινήσεις απομονωτισμού και τυφλών διακρίσεων δεν θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά σε αυξανόμενες εντάσεις και απειλές», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, Ταλέμπ Ριφάι.

Εκτός από τον άμεσο αντίκτυπο, η εικόνα μιας χώρας η οποία επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς με έναν τόσο εχθρικό τρόπο σίγουρα θα επηρεαστεί στις αντιλήψεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο και θα εκθέσει σε κίνδυνο τη ζήτηση για ταξίδια στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο κ. Ριφάι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας