Με στόχο να διατηρήσει και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το τουριστικό της προϊόν στα Βαλκάνια, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει δυναμικά την προώθησή του στα Βαλκάνια, με τη συμμετοχή της στις δύο σημαντικές εκθέσεις στη Σόφια και το Βελιγράδι.

Άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το Α΄εξάμηνο του 2016, οι αφίξεις τουριστών από τη βαλκανική αγορά ανέρχονται σε ποσοστό 25% επί του συνόλου.

Η Ελλάδα είναι πρώτη επιλογή διακοπών για τους Σέρβους πολίτες, οι οποίοι, όπως και το σύνολο των Βαλκάνιων τουριστών, επισκέπτονται τη χώρα σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% οδικώς, διερχόμενοι από την Κεντρική Μακεδονία.

Το 2014 οι αφίξεις τουριστών από τη Σερβία ανήλθαν σε 985.661 και το 2015 σε 727.831, με συμβολή 4,5% και 3,1% στον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδας αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ (2016), ενώ ποσοστό που προσεγγίζει το 50% απευθύνεται σε τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού ITTFA στο Βελιγράδι αρχίζει σήμερα και διαρκεί μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με δικό της εκθεσιακό χώρο μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη θέση της Κεντρικής Μακεδονίας στη βαλκανική τουριστική αγορά, μέσα από νέες συνεργασίες και συνέργειες στον τομέα του τουρισμού. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναγνωρισιμότητα της Περιφέρειάς μας στα Βαλκάνια και την ανάδειξή της ως κορυφαίου προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου, που προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε θεματικές-εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός, ο θρησκευτικός, ο ιαματικός και ο περιηγητικός τουρισμός», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, θετικός ήταν ο απολογισμός της συμμετοχής της στην έκθεση “Holiday and Spa Expo” στη Σόφια (15 – 17 Φεβρουαρίου 2017), που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του θεματικού εναλλακτικού τουρισμού και την ανάπτυξη συνεργειών με επαγγελματίες του τουρισμού της γειτονικής χώρας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Holiday and Spa Expo, που συμμετείχε σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, φιλοξενήθηκαν ο Δήμος Σερρών, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, καθώς και φορείς και επαγγελματίες της περιοχής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας