«Η Κρήτη μπορεί να γίνει ηγέτιδα τουριστική δύναμη αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα», τόνισε σήμερα από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα: «Η παγκόσμια κουλτούρα της Κρήτης».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ήταν ομιλητής στο πρώτο μεγάλο και καινοτόμο συνέδριο αφιερωμένο στην Ελλάδα και τον Τουρισμό με τίτλο «Greece Talks, ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας», που οργάνωσαν το «Πρώτο Θέμα» και το «travel.gr».

«Το συνέδριο συνδράμει στην ανάδειξη της συνεισφοράς του πολιτισμού και στην περίπτωσή μας της Κουλτούρας της Κρήτης, στην διαμόρφωση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Γιατί στον παγκόσμιο πολιτιστικό άτλαντα είναι αποτυπωμένο το ανεξίτηλο σημείο της πολιτιστικής ταυτότητας της Κρήτης», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην πρωτοποριακή πολιτική για την τουριστική προβολή της Κρήτης, που υλοποιεί η Περιφέρεια, μέσα από διεθνείς συνεργασίες, όπως με το National Geographic και την υλοποίηση δράσεων με φορείς παγκόσμιας εμβέλειας όπως η UNESCO, αναδεικνύοντας την «κουλτούρα της Κρήτης, ως τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της οικουμένης».

Παράλληλα, ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως ως Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τους φορείς «αναδεικνύουμε την πραγματική, αυθεντική, ανόθευτη Κρήτη που είναι παρούσα σε κάθε βήμα που θα κάνει ο επισκέπτης στο νησί μας. Δημιουργούμε ολοκληρωμένα δίκτυα πεζοπορικών διαδρομών, αναδεικνύουμε τους ορεινούς μας όγκους, όλες τις όψεις της λαογραφικής τέχνης. Με τις μοναδικές πρώτες ύλες, το κρασί και το λάδι, ως εφόδιο, η κρητική γαστρονομία αναδεικνύεται τόσο ως ύψιστο διατροφικό πρότυπο, αλλά και ως βιωματικός τρόπος γνωριμίας με την Κρήτη και τους ανθρώπους της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας