Τη συνένωση των δυνάμεων του τουριστικού προορισμού των Χανίων έχουν θέσει ως στρατηγική προτεραιότητα οι πρόεδροι του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπύρος Σοφιανός, του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Παντελής Πετσετάκης και του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης.

Πρώτος στόχος η δημιουργία Πρότυπων Τουριστικών Προορισμών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης & Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, που προβλέπει ο νέος νόμος 4875.

Για το ζήτημα αυτό οι πρόεδροι των τριών Επιμελητηρίων έστειλαν κοινή επιστολή για σχετική σύσκεψη εργασίας, που απευθύνεται στους:

Αντιπεριφερειάρχη Χανίων
Δημάρχους Π.Ε. Χανίων
Γενικό Γραμματέα Ε.Ο.Τ.
Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων
Πρόεδρο Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Κρήτης
Πρόεδρο Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμ/των Ν. Χανίων «Άπτερα»
Πρόεδρο Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Κύδων»
Πρόεδρο Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Ν. Χανίων
Πρόεδρο Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης
Η επιστολή, που κοινοποιείται στους Αντιδημάρχους Τουρισμού Π.Ε. Χανίων και στον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Σύσκεψη Εργασίας για τη Νέα Νομοθεσία Πρότυπων Τουριστικών Προορισμών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης & Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

Στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης των τριών Επιμελητηρίων των Χανίων για τη διαρκή και πολύπλευρη ανάλυση των οικονομοτεχνικών δεδομένων της Αγοράς, με συντονισμένες παρεμβάσεις της Επιχειρηματικής, Οικονομικής και Τεχνικής Κοινότητας της Δυτικής Κρήτης, πιστεύουμε ότι σήμερα πλέον είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ολοκληρωμένη επικέντρωση του Τουρισμού των Χανίων στις νέες δυνατότητες του πρόσφατου Νόμου 4875, στην κατεύθυνση δημιουργίας Πρότυπων Τουριστικών Προορισμών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης & Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.

Πλέον, η Τουριστική Αγορά των Χανίων, όπως και η παγκόσμια Κοινωνία και Οικονομία, εισέρχονται σε μια νέα ιδιαίτερα κρίσιμη και πιεστική φάση στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις ακραίες συνθήκες της καταστροφικής πανδημικής κρίσης σε συνδυασμό με τις απρόβλεπτες πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022, σε μια πρώτη διευρυμένη συζήτηση, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων, κ. Αντώνη Ροκάκη, και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Δημήτρη Φραγκάκη, όπως και των Αντιδημάρχων Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας, συμφωνήθηκε μετά την ψήφιση του νόμου Νόμου 4875, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. να ενημερώσει αναλυτικά στα Χανιά τους βασικούς φορείς της τοπικής Οικονομίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις στρατηγικές ευκαιρίες από τη θεσμοθέτηση Πρότυπων Τουριστικών Προορισμών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης & Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.

Καθώς πλέον ο νέος νόμος βρίσκεται σε εφαρμογή, βρισκόμαστε σήμερα απέναντι στην πρόκληση να εγκαταλείψουμε το μοντέλο αποσπασματικών δράσεων του παρελθόντος και να δουλέψουμε όλοι μαζί με τεχνοκρατικό σχέδιο για την επόμενη μέρα του Τουριστικού Προορισμού «Χανιά».

Για τα Επιμελητήρια των Χανίων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η στρατηγική, οργανική και διαρκής σύμπραξη μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων της περιφερειακής μας ενότητας. Οφείλουμε άμεσα να ενώσουμε δυνάμεις & να σχεδιάσουμε το μέλλον του Τουριστικού μας προϊόντος με στρατηγικό, μακροπρόθεσμο και πολυδιάστατο τρόπο.

Σημείωση: Ο ακριβής προγραμματισμός της προτεινόμενης σύσκεψης εργασίας θα προκύψει μετά από δια ζώσης επικοινωνία μαζί σας για την επίτευξη της μέγιστης διαθεσιμότητας συμμετοχής εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας