Το Eurocontrol προειδοποιεί για πτήσεις πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο

Μια προειδοποίηση αρκετά σοβαρή κάνει με ανακοίνωση του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), προς τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών ώστε αυτές να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες.

Το Eurocontrol αναφέρει ότι πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι cruise ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης των αεροσκαφών εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή της Συρίας.

Το Eurocontrol προειδοποιεί για πτήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Λόγω πιθανής έναρξης αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία με πυραύλους εδάφους/αέρος και πυραύλους cruise τις επόμενες 72 ώρες και την πιθανότητα διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας».

Η πτητική περιοχή της Λευκωσίας που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurocontrol καλύπτει το νησί της Κύπρου και τη γύρω θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με σχετικό χάρτη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ρυθμιστικές αρχές αερομεταφορών σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία αλλά και η Γερμανία έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις προς αεροπορικές εταιρείες που εισέρχονται στο συριακό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα πολλές εταιρίες να αποφεύγουν την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας