Με θέμα τον τουρισμό ως πλουτο-παραγωγική βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας και με το ερώτημα «πως να ζήσεις το μύθο σου στην Ελλάδα» θα συναντηθούν εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών φορέων, για να συζητήσουν νέα μοντέλα και κατευθυντήριες οδηγίες για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τουριστικής βιομηχανίας και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών του κλάδου.

Διάσταση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια, μέσα στην οικονομική κρίση, επιτυγχάνει να δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης και καινούργιες  θέσεις εργασίας, να παράγει τεχνογνωσία και να ανοίγει νέους δρόμους για το τουριστικό προϊόν και την προβολή της Ελλάδας.

Η συζήτηση διοργανώνεται την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 (10.00 – 14.30), στο Ξενοδοχείο Life Gallery (Λ. Θησέως 103, Εκάλη), από τη Μίλητο Συμβουλευτική με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, και χορηγό επικοινωνίας gtp headlines, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Rooms2Vet.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής.

Σειρά ερωτημάτων θα τεθούν, από το κοινό, σε διακεκριμένους επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες και στελέχη του τουριστικού τομέα, μεταξύ των οποίων η Ελένη Τσίτουρα (Luxury SuitesThe Tsitouras Collection), ο Χαράλαμπος Αγγελούδης (TUV Austria Hellas), ο κος Κώστας Δημητριάδης (blue.gr), ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης), η Renata Tomlenovic (Ινστιτούτο Τουρισμού Κροατίας), τον Δημήτρη Ζαφειριάδη (Κοιν.Σ.Επ. knowl) κ.ά. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου (eirinika.gr).

Kαινοτομία της συζήτησης είναι η νέα μορφή συνεδριακού διαλόγου (The Public Interview©) όπου αντιστρέφονται οι ρόλοι και τον «πρώτο λόγο» σε αυτή την πρωτοποριακή διαδραστική διαδικασία, τον έχουν οι συμμετέχοντες (ερωτώντες). Με λίγα λόγια, η «δημόσια συνέντευξη» προβλέπει μια σειρά ερωτήσεων που προκύπτουν από το κοινό επιτόπου και απευθύνονται αποκλειστικά στους καλεσμένους.

Η συζήτηση αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαίκού έργου Rooms2Vet (Ευρ. Επιτροπή) που στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, έχοντας αναπτύξει μια φιλική, δωρεάν, διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επαγγελματοποίηση των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχονται από ιδιοκτήτες ιδιωτικών καταλυμάτων, μικρών κατοικιών και οικογενειακών εκμεταλλεύσεων. Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από εξειδικευμένους φορείς στον κλάδο του τουρισμού και της ΕΕΚ, από την Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Σλοβενία και Ισπανία και με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η μεθοδολογία The Public Interview έχει αναπτυχθεί και υλοποιείται αποκλειστικά από τη Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας