Την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνο-κινεζικών σχέσεων, εξέφρασαν οι υπουργοί της Ελλάδας και της Κίνας, Νίκος Κοτζιάς και Γουάνγκ Γι, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας την σταθερότητα και την αξιοπιστία που διέπουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στη συνεργασία στον τουρισμό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη σημερινή του ομιλία, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα, ο υπουργός εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

«Η Ελλάδα, όπως συμφωνεί ολόκληρος ο κόσμος, εκπροσωπεί έναν πολύ αρχαίο και πλούσιο πολιτισμό και νομίζω ότι έχετε λόγο να είστε περήφανοι γι’ αυτό.»

«Αν και πλέον κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες για να επισκεφθούν την Ελλάδα, παρατηρήσαμε ότι πέρυσι, μόλις 150.000 Κινέζοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια περαιτέρω αύξησης αυτού του αριθμού.»

«Έμαθα», συνέχισε, ο κ. Γουάνγκ Γι, «ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Ιταλία περίπου 3 εκατομμύρια Κινέζοι, όμως η προέλευση του ρωμαϊκού πολιτισμού είναι από την Ελλάδα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι, εάν μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα έστω οι μισοί από αυτούς, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο, θα είναι δέκα φορές περισσότεροι από τον περσινό αριθμό των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτή η μέρα δεν είναι μακριά.»

Με την ευκαιρία του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που ξεκίνησε χθες με μια πολιτιστική εκδήλωση και με το επιστημονικό Συνέδριο και συνεχίζεται σήμερα με τις διαβουλεύσεις των Υπουργών, οι υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας και της Κίνας, Νίκος Κοτζιάς και Γουάνγκ Γι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισαν την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνοκινεζικών σχέσεων, η οποία θα αναδείξει την αληθινή φιλία μεταξύ των δύο χωρών.

Μια ελληνική σημαντική διπλωματική πρωτοβουλία, περίπου 15 μέρες πριν από την κινεζική εκδήλωση για τον Δρόμο του Μεταξιού – «Μία ζώνη ένας Δρόμος», “One Belt, One Road” – στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο θα συνοδεύσει ο κ. Κοτζιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας