Σημαντικές διευκρινίσεις για την επιβολή του φόρου διαμονής

Σημαντικές διευκρινίσεις για την επιβολή του φόρου διαμονήςΕξαιρετικά σημαντικές διευκρινίσεις όσον αφορά την επιβολή του φόρου διαμονής παρέχει σε πρόσφατη εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχετικά με την επιβολή φόρου διαμονής από 1.1.2018 στα τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Αναλυτικά, ο φόρος ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή ενοικιαζόμενο διαμέρισμα κυμαίνεται από €0,5 έως €4 και διαμορφώνεται ως εξής:

Ξενοδοχεία 1-2 αστέρων: €0,5 //  3 αστέρων: €1,5 //  4 αστέρων: €3 //  5 αστέρων: €4 και ενοικιαζόμενα δωμάτια & διαμερίσματα: €0,5.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο φόρος εισπράττεται με την έκδοση ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής προς τον χρήστη του δωματίου, το οποίο εκδίδεται στη λήξη του χρόνου διαμονής και αποδίδεται στο Δημόσιο με δηλώσεις που υποβάλλονται με το σχετικό έντυπο της δήλωσης απόδοσης.

Σημειώνεται ότι στις διατάξεις του φόρου εμπίπτουν και οι κατοικίες που διατίθενται προς ενοικίαση σε πλατφόρμες διαμοιρασμού, καθώς οι εν λόγω μισθώσεις δεν θεωρούνται αστικές, αλλά υπηρεσίες διαμονής που παρέχονται από τουριστικές επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας