Μια μικρή επιχείρηση στο χώρο των δράσεων του υπαίθριου τουρισμού, κατάφερε να αποσπάσει μια διάκριση στον πανελλαδικό θεσμό των Tourism Awards 2024. Από τον βόρειο Έβρο κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας ανάμεσα σε κορυφαίες επιχειρήσεις, φορείς του δημοσίου αλλά και διακεκριμένα πρόσωπα του τουρισμού της χώρα μας.
Για 11η χρονιά, στα Tourism Awards βραβεύτηκαν οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τον Ελληνικό τουρισμό. Τα βραβεία – θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.
O Σωτήρης Μάρκου, ιδιοκτήτης της Mobile Sound events με έδρα το ακριτικό Διδυμότειχο, παρέλαβε το χάλκινο βραβείο (3η θέση) στην κατηγορία “Destination Development Strategy / Συνεργατικότητα – Δημιουργία και Ενίσχυση της συνεργατικότητας φορέων & επιχειρήσεων”. Η διάκριση που απέσπασε η θρακιώτικη επιχείρηση αφορά το έργο της στον πολιτισμό αλλά και το σημερινό αποτύπωμα που συνδύασε με τον θεματικό τουρισμό του Έβρου. Επένδυσε από το 2007 έως σήμερα στην πρωτοβουλία της, να δημιουργήσει συνεργατικά σχήματα με φορείς και επιχειρήσεις για την προώθηση του Έβρου ως ενιαίο τουριστικό προορισμό στις τοπικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Μάρκος ξεκίνησε επαγγελματικά από την Θεσσαλονίκη, αλλά το 2012 εγκαταστάθηκε μόνιμα στον βόρειο Έβρο και, με την σύζυγό του, συνέχισαν να οργανώνουν υπαίθριες τουριστικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις με γνώμονα την συνεργατικότητα των τοπικών συλλόγων, φορέων και επιχειρήσεων. Επένδυσε στις ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού (ποδήλατο, πεζοπορία, περιήγηση, παρατήρηση κ.α.) καθώς και την ενοικίαση εξοπλισμού εκδηλώσεων, διαφήμιση, οργάνωση και υποδοχή τουριστικών περιηγήσεων. Είναι ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Πολιτισμού RedRiver – Ερυθροποτάμος, συντονιστής του δικτύου ΕΛΞΑΤΕ ΕΒΡΟΣ και μέλος του νέου cluster Επιχειρηματική Συνεργασία Εναλλακτικού Τουρισμού στον Έβρο.
Τα Tourism Awards 2024 πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και έχουν επίσης την τιμητική υποστήριξη του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ (ΑΕΙ)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας