Τα φτερά του ανοίγει για την τουριστική περίοδο το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Το ενδιαφέρον του τουριστικού κολοσσού Apollo παραμένει σταθερό τα τελευταία χρόνια και έτσι, από τις 17 Μαΐου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, τα Ιωάννινα θα συνδέονται απευθείας με τη Στοκχόλμη, το Γκέτεμποργκ, την Κοπεγχάγη, το Μπιλούντ αλλά και με το Όσλο που πέρυσι δεν υπήρχε.
Με το καλοκαίρι και την υψηλή σεζόν να απέχουν λίγο ακόμα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν κι άλλες συνδέσεις, με δεδομένο πως το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων κερδίζει σε αναγνωρισιμότητα λόγω της τοποθεσίας του, των εγκαταστάσεων του, της δυνατότητας ανεφοδιασμού και των χαμηλών φόρων. Οι παραπάνω λόγοι – και κυρίως η δυνατότητα ανεφοδιασμού – είναι που το κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλές και για ιδιωτικές πτήσεις. Οι αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών ήταν αυξημένες τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να αυξηθούν κατά τη θερινή περίοδο καθώς το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων επιλέγεται όλο και συχνότερα ως σημείο ανεφοδιασμού και παραμονής στον προορισμό από ιδιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που ταξιδεύουν από και προς ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες.
Ως προς την ευνοϊκή τοποθεσία του αεροδρομίου, αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκεται σε ένα κομβικό γεωγραφικό σημείο της χώρας μας, στη συμβολή τριών διεθνών οδικών αξόνων και στην καρδιά της ραγδαία ανερχόμενης ενδοχώρας της Ηπείρου.
Η Aegean επαναφέρει τις πρωινές πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα – η πρωινή πτήση θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, με αναχώρηση από την Αθήνα στις οκτώ παρά πέντε το πρωί και αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στις δέκα παρά είκοσι. Τις ίδιες μέρες θα γίνεται και μία βραδινή πτήση ενώ τα Σαββατοκύριακα οι πτήσεις θα γίνονται το μεσημέρι και το βράδυ.
Οι προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ, οι οποίες θα εκτελούνται με αεροσκάφη Airbus A320Neo, είναι οι Στοκχόλμη – Ιωάννινα – Γκέτεμποργκ – Ιωάννινα – Στοκχόλμη (κυκλικό δρομολόγιο), Κοπεγχάγη – Ιωάννινα – Κοπεγχάγη, Μπιλούντ – Ιωάννινα – Μπιλούντ και Όσλο – Ιωάννινα – Όσλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας