Ενοικιάζει τα οχήματα με την ώρα η Uber

H Uber, με την νέα δοκιμαστική της υπηρεσία Uber Rent πάει ένα βήμα παρακάτω τις παροχές της φιλοδοξώντας να μπει στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες της να ενοικιάζουν το αυτοκίνητο ενός άλλου ιδιώτη έναντι αμοιβής.

Οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε οχήματα διαθέσιμα προς ενοικίαση στην εφαρμογή της Uber ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, κ. Dara Khosrowshahi, η νέα αυτή υπηρεσία αναμένεται να μειώσει το κυκλοφοριακό κομφούζιο μιας και λιγότεροι άνθρωποι θα αναζητούν θέσεις σε ιδιωτικά παρκινγκ για καθημερινές υποχρεώσεις όπως ψώνια, αλλά και για εμπειρίες περιπέτειας, όπως σύντομα ταξίδια.

Η νέα υπηρεσία προσομοιάζει με τη λειτουργία της Zip Car, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ενοικίασης αυτοκινήτων στον κόσμο που λειτουργεί στο πρότυπο της οικονομίας διαμοιρασμού, με τη διαφορά ότι τα οχήματα που θα μπορούν να ενοικιάζουν οι χρήστες της Uber θα προέρχονται από ιδιώτες και όχι από το στόλο μιας εταιρίας.

Η υπηρεσία όπως αναφέρθηκε και στην αρχή είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο και εάν η εφαρμογή της που θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής (σε συνεργασία με την Getaround) σημειώσει επιτυχία θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις και γιατί όχι χώρες.

Οι τιμές θα παραμείνουν ως έχουν στην Getaround, η οποία λειτουργεί σε 15 πόλεις των ΗΠΑ, και ξεκινούν από 5 δολάρια την ώρα, ανάλογα με το είδος του αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση του Σαν Φρανσίσκο, όλα τα οχήματα θα καλύπτονται με ασφάλιση της Getaround ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Από τους χρήστες της πλατφόρμας που θα ενοικιάζουν ιδιωτικό όχημα θα απαιτείται η υποβολή διπλώματος οδήγησης και στη συνέχεια θα διασφαλίζεται ότι υπάρχει καθαρό μητρώο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας